Makalede,
yapısal işlevselcilerin folklorun bozuk işlevi hakkında verdikleri bazı temel
bilgilere dayanarak, Türk halk mutfağının birey ve toplumun sağlıklı beslenme
alışkanlıklarını pekiştirici tarzda üstlendiği olumlu işlevlerinin yanı sıra
sağlığa zarar veren olumsuz etkileri konusunda tespit ve değerlendirmelerde
bulunulmuştur. Bu çerçevede, zengin bir yemek kültürüne sahip Türk mutfağının beğenilerek
yenilen yemeklerinin birtakım bozuk işlevleri de olduğu görülmüş ve bazı çözüm
önerileri sunulmuştur. Halk bilimi ürünlerine nesnel bir mercekle yaklaşmayı
gerektiren bu tür yapısal çözümlemelerin artması, toplumun aynada kendisini
daha gerçekçi görmesini sağlayacaktır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | August 9, 2017 |
Acceptance Date | August 22, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 |
Adnan Menderes University Institute of Social Sciences Journal’s main purpose is to contribute to the social sciences at national and international level, to create a respected academic ground where scientists working in dis field can share the unique and remarkable works.