Discoloration of teeth can be classified according to localization and etiology as internal, external or combined. Before applying conventional invasive techniques such as all ceramic crown, composite, porcelain laminates and porcelain-metal crowns; bleaching can be attempted when indicated. Bleaching with chemical agents is preferred with advantages such as being conservative and development of novel materials and methods. Mechanism of bleaching is not clear but it depends on oxidation reaction. Bleaching agents used in dentistry consist various forms of hydrogen peroxide. Agents such as hydrogen peroxide, sodium perborate and carbamide peroxide are applied. Aim of this case report is to present the efficacy of 37% carbamide peroxide bleaching agent with the treatment of discolored devital teeth and follow-up
Dişlerde oluşan renklenmeler lokalizasyonuna ve etyolojisine bağlı olarak iç ve dış kaynaklı veya her ikisinin kombinasyonu olarak sınıflandırılabilir. Renklen- miş dişlerin tedavisinde, tam seramik kronlar, metal destekli porselen kronlar ve kompozit veya porselen laminelerinvaziv yöntemlere başvurulmadan önce, doğru teşhis konularak beyazlatma tedavileri uygu- lanabilir. Beyazlatma tedavilerinde oldukça kolay uygu- lanabilen materyal ve yöntemler geliştirilmesi yanında, daha konservatif tedavi yöntemi olması nedeniyle kim- yasal ajanlarla beyazlatma tercih edilmektedir. Beyaz- latma mekanizması açık olmamakla beraber temeli oksidasyona dayanır. Diş hekimliğinde beyazlatma ajanları genellikle hidrojen peroksitin çeşitli formla- rından oluşmaktadır. Bu amaçla hidrojen peroksit, sodium perborat, karbamid peroksit gibi ajanlar kullanılır. Bu çalışmanın amacı, renklenmiş devital sol üst çene lateral ve kanin dişlerde walking bleaching tekniği ile %37’lik karbamit peroksit beyazlatma ajanı- nın etkinliğinin değerlendirilmesi ve 2 yıllık takibinin sunulmasıdır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Dentistry |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | May 21, 2015 |
Published in Issue | Year 2015 Volume: 25 Issue: 1 |
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Tıklayınız.