Research Article
BibTex RIS Cite

Ziyaretçilerin Yavaş Turizm Motivasyonlarının Belirlenmesi: Halfeti Örneği

Year 2022, Volume: 5 Issue: 1, 58 - 72, 25.02.2022
https://doi.org/10.53353/atrss.1050740

Abstract

Bu çalışmanın amacı Halfeti’yi ziyaret eden yerli ziyaretçilerin yavaş turizm motivasyonlarını ortaya çıkarmaktır. Nitel araştırma yaklaşımı kapsamında tasarlanan bu çalışmada veriler uygun (amaçlı) örnekleme yöntemiyle yüz-yüze görüşme tekniği kullanılarak elde edilmiştir. Veriler 2021 yılının Ekim ayında yavaş kent Halfeti’yi farklı zamanlarda ziyaret eden 12 ziyaretçiden toplanmıştır. Elde edilen verilerin betimsel analizi sonucunda, ziyaretçilerin yavaş kent Halfeti’yi ziyaret etmeye iten itici seyahat faktörler; kendini yansıtma ve keşif, merak ve kültürel bilgilenme, kaçış ve rahatlama olarak belirlenmiştir. Çekici seyahat motivasyon faktörleri olarak da Halfeti’nin doğası, tarihi ve mimarisi, yavaş kent olması ve gastronomik çekicilikler olarak saptanmıştır. Araştırma sonucunda çalışmanın teorik katkısı ve yönetimsel öneriler tartışılmıştır.

References

  • Ak, D. (2017). Yavaş Kent (Cittaslow) Hareketi ve Türkiye Örnekleri Üzerine Bir Değerlendirme. Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 884-903.
  • Akgündüz, Y., & Kızılcalıoğlu, G. (2016). Likya yolu’nu yürüyen turistlerin seyahat motivasyonları ve memnuniyet düzeyleri. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 23(3), 817-836.
  • Akman, E. (2018). Türkiye’deki Yavaş Şehirlerin Politika Uygulamaları Üzerinden Bir Analiz. Akev Akademi Dergisi, Sayı 76, 79-107
  • Aslan, M. (2020). Belediyelerin Tarihsel Mekanlar Üzerindeki Politikaları; Yavaş Kentler ve Mersin Örneği. Tarsus Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1(1), 44-57.
  • Baloglu, S., & Uysal, M. (1996). Market Segments of Push and Pull Motivations: A Canonical Correlation Approach. International journal of contemporary Hospitality Management,8(3), 32-38.
  • Bansal, H. ve Eiselt, H.A. (2004). Exploratory research of tourist motivations and planning. Tourism Management, 25, 387–396.
  • Benli, S. (2013). Ekoturizm ve Yavaş Şehir Hareketi, 2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Bildiri Kitabı, Adana, 76-82.
  • Bessiere, J. (1998). Local development and heritage: traditional food and cuisine as tourist attractions in rural areas. Sociologia Ruralis, 38 (1), 21–34.
  • Çetinsöz, B. C. (2017). Karanlık (Dark) Alanları Ziyaret Eden Yerli Turistleri Motive Eden Etmenler: Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesine Yönelik Bir İçerik Analizi. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, 18-20.
  • Crompton, J. L. (1979). Motivations for pleasure vacation. Annals of tourism research, 6(4), 408-424.
  • Çiftçi, B. (2016). Turizm coğrafyası açısından dizi turizmi: Karagül dizisi örneği (Halfeti)/Series tourism in terms of tourism geography: An example of Karagul series (Old Halfeti settlement) (Doctoral dissertation).
  • Çolak, E.C. (2019). Sakin Şehir Yalvaç’ın Cittaslow Uluslararası Kriterleri Kapsamında Değerlendirilmesi, Türkiye Mesleki ve Sosyal Bilimler Dergisi, (1), 89-107.
  • Dalgıç, A., & Birdir, K. (2015). Yayla turizmine katılan turistlerin seyahat motivasyonları, algılanan değer, tatmin düzeyleri ve sadakatleri üzerine bir araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 3(3), 3-7.
  • Dann, G. (1977). Anomie, ego-enhancement and tourism. Annals of tourism research, 4(4), 184-194.
  • Demır, Ş. Ş. (2010). Çekici Faktörlerin Destinasyon Seçimindeki Etkisi; Dalyan Örneği, Ege Academic Reviem 10(3)
  • Dickinson, J., & Lumsdon, L. (2010). Slow travel and tourism. Earthscan, Londra.
  • Fodness, D. (1994). Measuring tourist motivation. Annals of tourism research, 21(3), 555-581.
  • Guiver, J. & McGrath, Peter. Slow Tourism: Exploração de discursos. Dos Algarves: A Multidisciplinary e-Journal, 2017, 27: 11-34.
  • Güllü, K., & Atasoy, B. (2019). Gastronomi Turistlerinin Motivasyon Faktörlerinin İncelenmesi. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 19(4), 269-280.
  • Iso-Ahola, S. E. (1982). Toward a social psychological theory of tourism motivation: A rejoinder. Annals of tourism research, 9(2), 256-262.
  • Kaçar, F., & Türker, N. (2020). Ayasofya Bağlamında İnanç Turizmi Ziyaretçilerinin Seyahat Motivasyonları ile Dini Mekân Algıları Üzerine Bir Araştırma. Journal of Tourism and Management, 1(1), 40-63.
  • Kara, N. S., & Mkwizu, K. H. (2020). Demographic factors and travel motivation among leisure tourists in Tanzania. International Hospitality Review, 34(1), 81-103.
  • Karadaşlı, H., & Harman, S. (2020), Diyarbakır’ı Ziyaret Eden Kültür Turistlerinin Seyehat Motivasyonlarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma, Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 10(20), 472-501.
  • Keskin, D. Ö. E. B. (2012). Sürdürülebilir Kent Kavramına Farklı Bir Bakış: Yavaş Şehirler (Cittaslow). Paradoks Ekonomi Sosyoloji ve Politika Dergisi, 8(1), 81-99.
  • Khan, M. J., Chelliah, S., & Ahmed, S. (2019). Intention to visit India among potential travellers: Role of travel motivation, perceived travel risks, and travel constraints. Tourism and Hospitality Research, 19(3), 351-367.
  • Kıncal, R. Y. (2010). Bilimsel araştırma yöntemleri. Nobel Yayın Dağıtım.
  • Kim, Y. G., Eves, A., & Scarles, C. (2009). Building a model of local food consumption on trips and holidays: A grounded theory approach. International journal of hospitality management, 28(3), 423-431.
  • Kim, Y. G., & Eves, A. (2012). Construction and validation of a scale to measure tourist motivation to consume local food. Tourism management, 33(6), 1458-1467.
  • Kim, S. S. & Prideaux, B. (2005). Marketing implications arising from a comparative study of international pleasure tourist motivations and other travel-related characteristics of visitors to Korea. Tourism Management, 26(3), 347-357.
  • Klenosky, D. B. (2002). The “pull” of tourism destinations: A means-end investigation. Journal of travel research, 40(4), 396-403.
  • Kodaş, D., & Dikici E. (2012). Ahlat, Kırsal Bölgesinde Gastronomi Turizminin Muhtemel Toplumsal Etkileri Üzerine Nitel Bir Çalışma Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 4(2), 51-68.
  • Köstem, K. B. & Yüksel, H. (2020). Sakin Şehirlerde Mekân Kullanımı; Seferihisar Örneği, Sosyal Bilimlerde Güncel ve Seçme Yazılar, 97-112.
  • Lee, T. H. & Y. Hsu, F. (2013). Examining How Attending Motivation and Satisfaction Affects the Loyalty for Attendees at Aboriginal Festivals. International Journal of Tourism Research.15:18–34.
  • Mahika, E. C. (2011). Current trends in tourist motivation. Cactus Tourism Journal, 2 (2), 15-24.
  • Mursalov, M. (2009). Bir turistik ürün çeşitlendirmesi olarak kış turizmi ve kış turizmi açısından Azerbaycan'ın Guba-Haçmaz turizm bölgesinin arz potansiyeli (Doctoral dissertation, DEÜ Sosyal Bilimleri Enstitüsü).
  • Oh, H, & Assaf, A. G, & Baloğlu, S. (2016). Motivations and goals of slow tourism. Journal of Travel Research, 55.2: 205-219.
  • Oh, H. C.; Uysal, M. & Weaver, P. A. (1995). Product bundles and market segment based on travel motivations: A canonical correlation approach. International Journal of Hospitality Management, (14), 123-137.
  • Olcay A., Giritlioğlu İ., & Özekici Y. K. (2017). Sakin Şehir Prensiplerinin Halfeti’nin Yerel Mutfak Üzerindeki Etkisinde Yerel Halkın Tutumu Üzerine Bir Araştırma. Journal of International Social Research, 10(51).
  • Otoo, F. E., Kim, S., & Choi, Y. (2020). Understanding senior tourists' preferences and characteristics based on their overseas travel motivation clusters. Journal of Travel & Tourism Marketing, 37(2), 246-257.
  • Ökten, S. S. Ö., & Say, N. P. (2020). Sürdürülebilir Bir Yerel Kalkınma Modeli Olarak Sakinşehir (Cittaslow) Kavramının İncelenmesi. Artıbilim: Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 3(2), 23-34.
  • Özdemir, G., & Çelebi, D. (2018). Exploring dimensions of slow tourism motivation. Anatolia, 29(4), 540-552.
  • Özkan, Ç & Koleoğlu, N. (2019). Turistlerin Seyahat Motivasyonları ve Memnuniyet Düzeyleri Arasındaki İlişki: Kanonik Korelasyon Analizi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 21(3), 981-994.
  • Pearce, P. L., & Caltabiano, M. L. (1983). Inferring travel motivation from travelers' experiences. Journal of Travel Research, 22(2), 16-20.
  • Rodrigues, S., & McIntosh, A. (2014). Motivations, experiences and perceived impacts of visitation at a Catholic monastery in New Zealand. Journal of heritage tourism, 9(4), 271-284.
  • Sanlıurfa Belediyesi (2021). Şanlıurfa Kültür ve Turizm Gezilecek Yerler: Halfeti. Erişim adresi (01/12/2021): https://www.sanliurfa.bel.tr/icerik/227/624/halfeti
  • Sirakaya, E., Uysal, M., & Yoshioka, C. F. (2003). Segmenting the Japanese tour market to Turkey. Journal of Travel Research, 41(3), 293-304.
  • Song, H., & Bae, S. Y. (2018). Understanding the travel motivation and patterns of international students in Korea: Using the theory of travel career pattern. Asia Pacific Journal of Tourism Research, 23(2), 133-145.
  • Swarbrooke, J. ve Horner, S. (2007). Consumer behaviour in tourism. (2.Baskı) Amsterdam. Butterworth-Heinemann.
  • Suhud, U., Allan, M., & Willson, G. (2021). The Relationship between Push-Pull Motivation, Destination Image, and Stage of Visit Intention: The Case of Belitung Island. International Journal of Hospitality & Tourism Systems, 14(1).
  • Tüfekçi Ö.K, & Akbaş. L. (2020). CİTTASLOW’ Ünvanı Kent Turizmine Yeni Bir Soluk Getirir Mi? Yalvaç Örneği. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 1-11.
  • Türker, N., Emrullah, A & Mehmet, U. (2019). Dini Mekanları Ziyaret Eden Turistlerin Seyahat Motivasyonları; Kastamonu İlinde Bir Uygulama. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 2(1), 111-132.
  • Uslu, A (2020). Seyahat Motivasyonlarına İlişkin Çevrimiçi Turist Yorumlarının İçerik Analiziyle İncelenmesi: Cittaslow Köyceğiz Üzerine Bir Araştırma, Journal of Tourism and Gastronomy Studies 8(Special Issue (4)):93-111.
  • Uslu, A. (2009). Sürdürülebilir Yeşil Kent Fikirleri, Örnekleri ve Türkiye İçin Dersler, 21. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi Bildiriler Kitabı, Bursa: TMMOB Mimarlar Odası Yayını, 49-58.
  • Uysal, M., & Hagan, L. A. R. (1993). Motivation of pleasure travel and tourism. Encyclopedia of hospitality and tourism, 21(1), 798-810.
  • Yıldırım, A. (2013). Yavaş Şehir Hareketinin Kent İmajına Katkısı; Ordu-Perşembe Örneğinin Yerel Basın Üzerinde Analizi. Sosyal ve Beşerî Bilimler Dergisi, 5(1), 11-20.

Determining Visitors' Motivation for Slow Tourism: The Case of Halfeti

Year 2022, Volume: 5 Issue: 1, 58 - 72, 25.02.2022
https://doi.org/10.53353/atrss.1050740

Abstract

The aim of this study is to reveal the slow tourism motivations of local visitors visiting Halfeti. In this study, which was designed within the scope of qualitative research approach, data were obtained by using face-to-face interview technique with convenient (purposive) sampling method. Data were gathered from 12 visitors who visited the slow city Halfeti at different times in October 2021. As a result of the descriptive analysis of the data obtained, the push factors for visitors to visit the slow city Halfeti; self-reflection and discovery, curiosity, and cultural knowledge, escape and relaxation. The nature, history and architecture of Halfeti, being a slow city and gastronomic attractions were determined as pull travel motivation factors. As a result of the research, the theoretical contribution of the study and managerial implications were discussed.

References

  • Ak, D. (2017). Yavaş Kent (Cittaslow) Hareketi ve Türkiye Örnekleri Üzerine Bir Değerlendirme. Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 884-903.
  • Akgündüz, Y., & Kızılcalıoğlu, G. (2016). Likya yolu’nu yürüyen turistlerin seyahat motivasyonları ve memnuniyet düzeyleri. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 23(3), 817-836.
  • Akman, E. (2018). Türkiye’deki Yavaş Şehirlerin Politika Uygulamaları Üzerinden Bir Analiz. Akev Akademi Dergisi, Sayı 76, 79-107
  • Aslan, M. (2020). Belediyelerin Tarihsel Mekanlar Üzerindeki Politikaları; Yavaş Kentler ve Mersin Örneği. Tarsus Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1(1), 44-57.
  • Baloglu, S., & Uysal, M. (1996). Market Segments of Push and Pull Motivations: A Canonical Correlation Approach. International journal of contemporary Hospitality Management,8(3), 32-38.
  • Bansal, H. ve Eiselt, H.A. (2004). Exploratory research of tourist motivations and planning. Tourism Management, 25, 387–396.
  • Benli, S. (2013). Ekoturizm ve Yavaş Şehir Hareketi, 2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Bildiri Kitabı, Adana, 76-82.
  • Bessiere, J. (1998). Local development and heritage: traditional food and cuisine as tourist attractions in rural areas. Sociologia Ruralis, 38 (1), 21–34.
  • Çetinsöz, B. C. (2017). Karanlık (Dark) Alanları Ziyaret Eden Yerli Turistleri Motive Eden Etmenler: Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesine Yönelik Bir İçerik Analizi. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, 18-20.
  • Crompton, J. L. (1979). Motivations for pleasure vacation. Annals of tourism research, 6(4), 408-424.
  • Çiftçi, B. (2016). Turizm coğrafyası açısından dizi turizmi: Karagül dizisi örneği (Halfeti)/Series tourism in terms of tourism geography: An example of Karagul series (Old Halfeti settlement) (Doctoral dissertation).
  • Çolak, E.C. (2019). Sakin Şehir Yalvaç’ın Cittaslow Uluslararası Kriterleri Kapsamında Değerlendirilmesi, Türkiye Mesleki ve Sosyal Bilimler Dergisi, (1), 89-107.
  • Dalgıç, A., & Birdir, K. (2015). Yayla turizmine katılan turistlerin seyahat motivasyonları, algılanan değer, tatmin düzeyleri ve sadakatleri üzerine bir araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 3(3), 3-7.
  • Dann, G. (1977). Anomie, ego-enhancement and tourism. Annals of tourism research, 4(4), 184-194.
  • Demır, Ş. Ş. (2010). Çekici Faktörlerin Destinasyon Seçimindeki Etkisi; Dalyan Örneği, Ege Academic Reviem 10(3)
  • Dickinson, J., & Lumsdon, L. (2010). Slow travel and tourism. Earthscan, Londra.
  • Fodness, D. (1994). Measuring tourist motivation. Annals of tourism research, 21(3), 555-581.
  • Guiver, J. & McGrath, Peter. Slow Tourism: Exploração de discursos. Dos Algarves: A Multidisciplinary e-Journal, 2017, 27: 11-34.
  • Güllü, K., & Atasoy, B. (2019). Gastronomi Turistlerinin Motivasyon Faktörlerinin İncelenmesi. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 19(4), 269-280.
  • Iso-Ahola, S. E. (1982). Toward a social psychological theory of tourism motivation: A rejoinder. Annals of tourism research, 9(2), 256-262.
  • Kaçar, F., & Türker, N. (2020). Ayasofya Bağlamında İnanç Turizmi Ziyaretçilerinin Seyahat Motivasyonları ile Dini Mekân Algıları Üzerine Bir Araştırma. Journal of Tourism and Management, 1(1), 40-63.
  • Kara, N. S., & Mkwizu, K. H. (2020). Demographic factors and travel motivation among leisure tourists in Tanzania. International Hospitality Review, 34(1), 81-103.
  • Karadaşlı, H., & Harman, S. (2020), Diyarbakır’ı Ziyaret Eden Kültür Turistlerinin Seyehat Motivasyonlarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma, Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 10(20), 472-501.
  • Keskin, D. Ö. E. B. (2012). Sürdürülebilir Kent Kavramına Farklı Bir Bakış: Yavaş Şehirler (Cittaslow). Paradoks Ekonomi Sosyoloji ve Politika Dergisi, 8(1), 81-99.
  • Khan, M. J., Chelliah, S., & Ahmed, S. (2019). Intention to visit India among potential travellers: Role of travel motivation, perceived travel risks, and travel constraints. Tourism and Hospitality Research, 19(3), 351-367.
  • Kıncal, R. Y. (2010). Bilimsel araştırma yöntemleri. Nobel Yayın Dağıtım.
  • Kim, Y. G., Eves, A., & Scarles, C. (2009). Building a model of local food consumption on trips and holidays: A grounded theory approach. International journal of hospitality management, 28(3), 423-431.
  • Kim, Y. G., & Eves, A. (2012). Construction and validation of a scale to measure tourist motivation to consume local food. Tourism management, 33(6), 1458-1467.
  • Kim, S. S. & Prideaux, B. (2005). Marketing implications arising from a comparative study of international pleasure tourist motivations and other travel-related characteristics of visitors to Korea. Tourism Management, 26(3), 347-357.
  • Klenosky, D. B. (2002). The “pull” of tourism destinations: A means-end investigation. Journal of travel research, 40(4), 396-403.
  • Kodaş, D., & Dikici E. (2012). Ahlat, Kırsal Bölgesinde Gastronomi Turizminin Muhtemel Toplumsal Etkileri Üzerine Nitel Bir Çalışma Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 4(2), 51-68.
  • Köstem, K. B. & Yüksel, H. (2020). Sakin Şehirlerde Mekân Kullanımı; Seferihisar Örneği, Sosyal Bilimlerde Güncel ve Seçme Yazılar, 97-112.
  • Lee, T. H. & Y. Hsu, F. (2013). Examining How Attending Motivation and Satisfaction Affects the Loyalty for Attendees at Aboriginal Festivals. International Journal of Tourism Research.15:18–34.
  • Mahika, E. C. (2011). Current trends in tourist motivation. Cactus Tourism Journal, 2 (2), 15-24.
  • Mursalov, M. (2009). Bir turistik ürün çeşitlendirmesi olarak kış turizmi ve kış turizmi açısından Azerbaycan'ın Guba-Haçmaz turizm bölgesinin arz potansiyeli (Doctoral dissertation, DEÜ Sosyal Bilimleri Enstitüsü).
  • Oh, H, & Assaf, A. G, & Baloğlu, S. (2016). Motivations and goals of slow tourism. Journal of Travel Research, 55.2: 205-219.
  • Oh, H. C.; Uysal, M. & Weaver, P. A. (1995). Product bundles and market segment based on travel motivations: A canonical correlation approach. International Journal of Hospitality Management, (14), 123-137.
  • Olcay A., Giritlioğlu İ., & Özekici Y. K. (2017). Sakin Şehir Prensiplerinin Halfeti’nin Yerel Mutfak Üzerindeki Etkisinde Yerel Halkın Tutumu Üzerine Bir Araştırma. Journal of International Social Research, 10(51).
  • Otoo, F. E., Kim, S., & Choi, Y. (2020). Understanding senior tourists' preferences and characteristics based on their overseas travel motivation clusters. Journal of Travel & Tourism Marketing, 37(2), 246-257.
  • Ökten, S. S. Ö., & Say, N. P. (2020). Sürdürülebilir Bir Yerel Kalkınma Modeli Olarak Sakinşehir (Cittaslow) Kavramının İncelenmesi. Artıbilim: Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 3(2), 23-34.
  • Özdemir, G., & Çelebi, D. (2018). Exploring dimensions of slow tourism motivation. Anatolia, 29(4), 540-552.
  • Özkan, Ç & Koleoğlu, N. (2019). Turistlerin Seyahat Motivasyonları ve Memnuniyet Düzeyleri Arasındaki İlişki: Kanonik Korelasyon Analizi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 21(3), 981-994.
  • Pearce, P. L., & Caltabiano, M. L. (1983). Inferring travel motivation from travelers' experiences. Journal of Travel Research, 22(2), 16-20.
  • Rodrigues, S., & McIntosh, A. (2014). Motivations, experiences and perceived impacts of visitation at a Catholic monastery in New Zealand. Journal of heritage tourism, 9(4), 271-284.
  • Sanlıurfa Belediyesi (2021). Şanlıurfa Kültür ve Turizm Gezilecek Yerler: Halfeti. Erişim adresi (01/12/2021): https://www.sanliurfa.bel.tr/icerik/227/624/halfeti
  • Sirakaya, E., Uysal, M., & Yoshioka, C. F. (2003). Segmenting the Japanese tour market to Turkey. Journal of Travel Research, 41(3), 293-304.
  • Song, H., & Bae, S. Y. (2018). Understanding the travel motivation and patterns of international students in Korea: Using the theory of travel career pattern. Asia Pacific Journal of Tourism Research, 23(2), 133-145.
  • Swarbrooke, J. ve Horner, S. (2007). Consumer behaviour in tourism. (2.Baskı) Amsterdam. Butterworth-Heinemann.
  • Suhud, U., Allan, M., & Willson, G. (2021). The Relationship between Push-Pull Motivation, Destination Image, and Stage of Visit Intention: The Case of Belitung Island. International Journal of Hospitality & Tourism Systems, 14(1).
  • Tüfekçi Ö.K, & Akbaş. L. (2020). CİTTASLOW’ Ünvanı Kent Turizmine Yeni Bir Soluk Getirir Mi? Yalvaç Örneği. Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi, 1-11.
  • Türker, N., Emrullah, A & Mehmet, U. (2019). Dini Mekanları Ziyaret Eden Turistlerin Seyahat Motivasyonları; Kastamonu İlinde Bir Uygulama. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 2(1), 111-132.
  • Uslu, A (2020). Seyahat Motivasyonlarına İlişkin Çevrimiçi Turist Yorumlarının İçerik Analiziyle İncelenmesi: Cittaslow Köyceğiz Üzerine Bir Araştırma, Journal of Tourism and Gastronomy Studies 8(Special Issue (4)):93-111.
  • Uslu, A. (2009). Sürdürülebilir Yeşil Kent Fikirleri, Örnekleri ve Türkiye İçin Dersler, 21. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi Bildiriler Kitabı, Bursa: TMMOB Mimarlar Odası Yayını, 49-58.
  • Uysal, M., & Hagan, L. A. R. (1993). Motivation of pleasure travel and tourism. Encyclopedia of hospitality and tourism, 21(1), 798-810.
  • Yıldırım, A. (2013). Yavaş Şehir Hareketinin Kent İmajına Katkısı; Ordu-Perşembe Örneğinin Yerel Basın Üzerinde Analizi. Sosyal ve Beşerî Bilimler Dergisi, 5(1), 11-20.
There are 55 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Tourism (Other)
Journal Section Research Articles
Authors

Betül Kodaş 0000-0003-0309-3583

Metin Özçelik 0000-0002-8886-4967

Publication Date February 25, 2022
Submission Date January 5, 2022
Acceptance Date February 16, 2022
Published in Issue Year 2022 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Kodaş, B., & Özçelik, M. (2022). Ziyaretçilerin Yavaş Turizm Motivasyonlarının Belirlenmesi: Halfeti Örneği. GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences, 5(1), 58-72. https://doi.org/10.53353/atrss.1050740

22039