Review
BibTex RIS Cite
Year 2018, Volume: 33 Issue: 2, 93 - 98, 06.01.1019

Abstract

References

  • Anonim. (2018) Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik. 18.10.2010 tarih ve 27676 sayılı Resmi Gazete. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/08/20100818-4.htm. Erişim tarihi: 02 Ağustos 2018.
  • Altındişli, A., Aksoy U. (2010) Organik Tarımın Dünya’da ve Türkiye’deki Durumu. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi. S: 213-227.
  • Bölükbaşı, C., Emsen H. (2010) Organik Hayvancılık. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, 25240, Erzurum. http://tarimbilgibankasi.com/upload/dosyalar/Organik_Tarim/Organik_ Hayvancilik.pdf. Erişim tarihi: 08 Eylül 2018.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı. (2018) 2017 Yılı Organik Hayvancılık Verileri. http://www.tarim.gov.tr/Konular/Bitkisel-Uretim/Organik-Tarim/Istatistikler. Erişim tarihi: 05 Eylül 2018.
  • Öztürk, A.K., Türkoğlu M. (2012) Türkiye'de Organik Tavukçuluk. Lalahan Hay. Araşt. Enst. Derg. 52 (1): 41-50.
  • Öztürk, A.K., Türkoğlu M., Eleroğlu H. (2013) Türkiye’de Organik Hayvansal Üretimde Kanatlı Yetiştiriciliği. Doğu Karadeniz 1. Organik Tarım Kongresi, 26-28 Haziran 2013, Kelkit.

Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri

Year 2018, Volume: 33 Issue: 2, 93 - 98, 06.01.1019

Abstract

Sağlıklı
beslenmenin temelini oluşturan organik hayvansal ürünler, insanların hayvansal
protein ihtiyaçlarının karşılanması açısından oldukça önemli bir yere sahiptir
ve üretimleri gün geçtikçe artmaktadır. Diğer hayvancılık kollarına göre daha
hızlı gelişme gösteren organik tavukçuluk bir taraftan hayvan refahını ön
planda tutarken, diğer taraftan tüketicilere daha sağlıklı ürünler sunmayı
hedefleyen bir yetiştiricilik sistemidir.



 



Türkiye’de
toplam 119 çiftçi organik hayvancılık yapmakta olup, 19 ilde bulunan 89 çiftçi
organik tavukçulukla uğraşmaktadır. Üretilen organik tavuk eti miktarı toplam
organik et miktarının %93,6’sını meydana getirmektedir. Diğer taraftan toplam
yumurta üretiminin %0,84’ünü organik yumurta oluşturmaktadır. Yakın gelecekte
organik tavukçuluğun güçlenerek gelişimine devam etmesi beklenmektedir.

References

  • Anonim. (2018) Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik. 18.10.2010 tarih ve 27676 sayılı Resmi Gazete. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/08/20100818-4.htm. Erişim tarihi: 02 Ağustos 2018.
  • Altındişli, A., Aksoy U. (2010) Organik Tarımın Dünya’da ve Türkiye’deki Durumu. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi. S: 213-227.
  • Bölükbaşı, C., Emsen H. (2010) Organik Hayvancılık. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, 25240, Erzurum. http://tarimbilgibankasi.com/upload/dosyalar/Organik_Tarim/Organik_ Hayvancilik.pdf. Erişim tarihi: 08 Eylül 2018.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı. (2018) 2017 Yılı Organik Hayvancılık Verileri. http://www.tarim.gov.tr/Konular/Bitkisel-Uretim/Organik-Tarim/Istatistikler. Erişim tarihi: 05 Eylül 2018.
  • Öztürk, A.K., Türkoğlu M. (2012) Türkiye'de Organik Tavukçuluk. Lalahan Hay. Araşt. Enst. Derg. 52 (1): 41-50.
  • Öztürk, A.K., Türkoğlu M., Eleroğlu H. (2013) Türkiye’de Organik Hayvansal Üretimde Kanatlı Yetiştiriciliği. Doğu Karadeniz 1. Organik Tarım Kongresi, 26-28 Haziran 2013, Kelkit.
There are 6 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Zootechny (Other)
Journal Section Research Article
Authors

Fatma Yenilmez 0000-0001-5470-7974

Emine Uruk This is me 0000-0002-0623-3070

Publication Date December 31, 1018
Published in Issue Year 2018 Volume: 33 Issue: 2

Cite

APA Yenilmez, F., & Uruk, E. (1019). Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 33(2), 93-98.
AMA Yenilmez F, Uruk E. Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri. Çukurova J. Agric. Food. Sciences. January 1019;33(2):93-98.
Chicago Yenilmez, Fatma, and Emine Uruk. “Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri”. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi 33, no. 2 (January 1019): 93-98.
EndNote Yenilmez F, Uruk E (January 1, 1019) Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri. Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 33 2 93–98.
IEEE F. Yenilmez and E. Uruk, “Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri”, Çukurova J. Agric. Food. Sciences, vol. 33, no. 2, pp. 93–98, 1019.
ISNAD Yenilmez, Fatma - Uruk, Emine. “Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri”. Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 33/2 (January 1019), 93-98.
JAMA Yenilmez F, Uruk E. Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri. Çukurova J. Agric. Food. Sciences. 1019;33:93–98.
MLA Yenilmez, Fatma and Emine Uruk. “Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri”. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, vol. 33, no. 2, 1019, pp. 93-98.
Vancouver Yenilmez F, Uruk E. Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri. Çukurova J. Agric. Food. Sciences. 1019;33(2):93-8.

From January 1, 2016 “Çukurova University Journal of Faculty of Agriculture” continuous its publication life as “Çukurova Journal of Agriculture and Food Sciences”.