Sağlıklı
beslenmenin temelini oluşturan organik hayvansal ürünler, insanların hayvansal
protein ihtiyaçlarının karşılanması açısından oldukça önemli bir yere sahiptir
ve üretimleri gün geçtikçe artmaktadır. Diğer hayvancılık kollarına göre daha
hızlı gelişme gösteren organik tavukçuluk bir taraftan hayvan refahını ön
planda tutarken, diğer taraftan tüketicilere daha sağlıklı ürünler sunmayı
hedefleyen bir yetiştiricilik sistemidir.
Türkiye’de
toplam 119 çiftçi organik hayvancılık yapmakta olup, 19 ilde bulunan 89 çiftçi
organik tavukçulukla uğraşmaktadır. Üretilen organik tavuk eti miktarı toplam
organik et miktarının %93,6’sını meydana getirmektedir. Diğer taraftan toplam
yumurta üretiminin %0,84’ünü organik yumurta oluşturmaktadır. Yakın gelecekte
organik tavukçuluğun güçlenerek gelişimine devam etmesi beklenmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Zootechny (Other) |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | December 31, 1018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 33 Issue: 2 |
From January 1, 2016 “Çukurova University Journal of Faculty of Agriculture” continuous its publication life as “Çukurova Journal of Agriculture and Food Sciences”.