In this study,
performance of modified atmosphere storage packaging (MAP), 1-MCP and MAP+1-MCP
applications on the Bacon avocado variety was determined. The fruits which are applied
1-MCP and/or placed in modified atmosphere bags were stored at 6ºC and 90-95%
relative humidity for 3 months in cold stores and were analyzed every month.
The weight loss, fruit flesh firmness, titratable acid content, pH, total
soluble solid content, fruit skin and flesh color, incidence of physiological
disorders and fungal decay and appearance were determined during storage.
According to the results, modified atmosphere storage and 1-MCP application were
found to be advisable.
Bu çalışmada Bacon avokado çeşidinin modifiye
atmosfer paketleme (MAP), 1-Metilsiklopropan (1-MCP) uygulaması ve MAP+1-MCP
uygulamasının muhafaza performanslarına etkisi belirlenmiştir. 1-MCP uygulanan
ve/veya modifiye atmosfer torbalarına konan meyveler 6°C’de sıcaklıkta ve
%90-95 oransal nemde 3 ay süreyle depolanmış ve depolama süresince ayda bir
depodan çıkarılan örnekler analizlenmiştir. Muhafaza süresince ağırlık
kayıpları, meyve eti sertliği, asit miktarı, pH, SÇKM miktarı, kabuk ve et
rengi, fizyolojik ve mantarsal bozulmalar ve görünüş belirlenmiştir. Elde
edilen bulgulara göre modifiye atmosferde muhafaza ve 1-MCP uygulamaları
başarılı bulunmuştur.
Journal Section | Research Articles |
---|---|
Authors | |
Publication Date | June 1, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 34 Issue: 1 |
DERİM in
ISSN : 1300-3496
e-ISSN : 2149-2182
Derim Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
------------------------------------------------------------------
DERİM
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü
Demircikara Mh. Paşa Kavakları Cad. No:11, P.K.35 Antalya
derim@derim.com.tr
www.derim.com.tr