Bu çalışmada, kayısı işletmelerinin tedarikçi değerlendirme sürecinde dikkate alması gereken kriterleri ve bunların önceliklerini belirlemeye yönelik bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla sektör raporları incelenmiş, uzmanlarla ve kayısı işletmelerdeki tedarik sorumluları ile görüşülmüştür. Elde edilen veriler ışığında olası ana kriterler, kalite-kontrol, fiyat, hijyen, mekanizasyon ve üretim performansı başlıkları altında gruplandırılmıştır. Fiyatta 6, kalitede 10, hijyende 4, mekanizasyonda 6 ve üretim performansında 8 alt kriter olmak üzere toplamda 34 kriter belirlenmiştir. Belirlenen temel ve alt kriterler bulanık mantık çerçevesinde ağırlandırılmış ve sıralanmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | İşletme |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2021 |
Kabul Tarihi | 8 Haziran 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 Cilt: 3 Sayı: 1 |