Sarı prenses (Labidochromis
caeruleus) yavrularında (başlangıç ağırlığı 0,6±0,02 g) kanola
küspesine dayalı yemlerine selülaz ve fitaz enzim ilavesinin büyüme performansı
ve yem dönüşüm oranı üzerine etkilerini araştırmak için 8 haftalık bir besleme
çalışması yürütülmüştür. Denemede % 32 kanola küspesi içeren kontrol yemine % 0,1
fitaz ve selülaz enzimi ilave edilerek üç deneme yemi hazırlanmıştır. Besleme
denemesi 9 akvaryumda 3 tekerrürlü yapılmıştır.
Deneme başında her bir akvaryuma 20 balık stoklanmıştır. Deneme sonunda,
% 32 kanola küspesi içeren yemlere fitaz ve selülaz enzimi ilavesinin büyüme
parametreleri ve yem dönüşüm oranı üzerine etkisinin önemli olmadığı tespit
edilmiştir (P>0.05). Bununla birlikte, deneme sonunda, daha yüksek ortalama
ağırlık, ağırlık
kazancı, spesifik büyüme oranı kontrol ile beslenen deneme grubundan elde
edilirken, daha düşük değerler yeme selülaz ilavesi ile beslenen deneme
grubundan elde edilmiştir.
A 8-week feeding trial was conducted to evaluate the effects of addition of cellulase and phytase to diet
containing canola meal on growth performance and feed conversion ratio of 0.56±0.02g yellow cichlid fry
(Labidochromis caeruleus). Three diets were prepared by adding 0.1 % cellulase and phytase to the control
diet including 32 % canola meal. The feeding trial was conducted in triplicate in 9 aquariums. At the
beginning of the experiment, 20 yellow cichlid fry were stocked into each aquarium. At the end of the
experiment, the addition of cellulase and phytase to diet containing 32% canola meal did not have effect on
the growth parameters and food conversion ratio (FCR) (P > 0.05). However, higher mean weight, weight
gain, specific growth rate were obtained from the experimental group fed with the control diet, while lower
values were obtained from the experimental group fed with cellulase supplement at the end of the experiment.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Hydrobiology |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 14 Issue: 2 |