Bu çalışmada yerel kalkınmada bilim
merkezlerinin rolüyle ilgili ilgili nitel araştırma yapılmış ve Bolu’da gastronomi
temalı bir bilim merkezi tasarımının gerekliliği incelenmiştir.
Tarihten gelen önemli bir kültürel
mirası aşçılık olan Bolu’nun son dönemde kazandığı ekonomik ve politik ivmeyle
birlikte gastronomi temalı bir bilim merkezi tasarımının yerel kalkınmada özgün
bir yapı olabileceği ortaya çıkmaktadır. Mevcut değerlerine ek olarak, yeni
açılacak gastronomi temalı bir bilim merkezinin Bolu’nun yerel kalkınmasına
önemli bir katkı sağlayacağı öngörülmektedir.
Türkiye’de ilk uygulanacak tematik
yaklaşım ile odağında temel fizyolojik ihtiyaç olan “yeme-içme”nin bulunduğu
gastronomiye ziyaretçilerin ilgi ve meraklarının artırılması hedeflenmektedir.
Bu çalışma bilim merkezlerini ve
çevresine sağlayacağı olanakları literatür taramasıyla ortaya koyarken, aynı
zamanda Bolu’nun yerel kalkınmasına katkılarını da değerlendirmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Economics |
Journal Section | Araştırma Makaleleri |
Authors | |
Publication Date | March 27, 2019 |
Submission Date | February 28, 2019 |
Acceptance Date | March 7, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 |