Su ürünleri yetiştiriciliğinde başarılı üretimin
sağlanabilmesi öncelikle su ve besleme özelliklerine bağlıdır. Su kalitesinin
bilinmesi suyun kullanım amacının belirlenmesi açısından gereklidir. Bu amaçla
bir yıl süresince yürütülen bu araştırma, Rize İli Fındıklı İlçesinde bulunan Arılı
Deresi suyunun kültür balıkçılığı açısından değerlendirilmesi amacıyla
gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, 7 istasyonda ayda bir su örnekleri alınmış ve
elde edilen ortalama su parametresi değerleri; su sıcaklığı için 9.68±0.27 °C,
pH için 7.33±0.03, çözünmüş oksijen için 9.36±0.13 mg/L, iletkenlik için 73.83±0.45
µS/cm, nitrit azotu için (NO2‾-N) 0.0042±0.0002 mg/L, nitrat azotu için (NO3‾-N)
1.58±0.09
mg/L, amonyum azotu için (NO4+-N) 0.0026±0.0003 mg/L ve amonyak için (NH3)
0.000015±0.000002 mg/L şeklinde bulunmuştur.
Bu sonuçlara göre,
Arılı Deresi suyunun, kültür balıkçılığı amacıyla kullanıma uygun olduğu
belirlenmiştir.
Subjects | Engineering |
---|---|
Journal Section | Araştırma Makaleleri |
Authors | |
Publication Date | August 31, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 6 Issue: 2 |