Bu çalışma, yeni kuşakların
bitkisel ve/veya hayvansal beslenme konusundaki yaklaşımlarını tespit etmek ve
bu yaklaşımın sürdürülebilir gıdaya katkısını değerlendirmek için bir
üniversitenin 310 öğrencisiyle yapılmıştır. Veriler bilgisayar ortamında
tanımlayıcı istatistikler kullanılarak değerlendirilmiştir. Çalışmada,
katılımcıların % 97.7'si karışık bir diyete sahip olduğu, % 63.5'i sağlıklı bir
beslenme modeli için hayvansal ürünleri tüketmeyi tercih ettiği belirlenmiştir.
%79.7'si hayvansal ürünlerin doğaya daha fazla zarar verdiğini belirtmiştir. %
66.5'i, doğayı korumak için diyetlerini değiştirebileceklerini belirtmiştir.
Tamamen bitkisel temelli beslenme, kültürel ve coğrafi olarak mümkün olmamakla
birlikte, bu araştırmanın sonucunda, üretimden tüketime her aşamada
sürdürülebilirliği sağlamak için, devlet ve uluslararası örgütler aracılığıyla
beslenme ve çevre eğitiminin zenginleştirilmesi gerekmektedir denilebilir.
This study was conducted with
310 students of a university, to determine the approach of new generations to
the plant-based diet and/or animal-based diet, and to examine the contribution
of this approach to sustainable food. The data were evaluated using descriptive
statistics in the computer. In the study, 97.7% of the participants had a mixed
diet, 63.5% preferred to consume animal products for a healthy eating pattern.
79.7% stated that animal-based products cause more harm to nature. 66.5% of the
participants stated that they could change their diet to protect nature. While
it is not possible to transition wholly to plant-based nutrition culturally and
geographically, as a result of this research, it can be said that nutrition and
environmental education needs to be enriched through state and international
organizations in order to achieve sustainability at every stage of the line
from production to consumption.
Primary Language | English |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | February 15, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 |