BibTex RIS Cite

The Effects of Different Applications in Tarhana Production on Product Qality (Turkish with English Abstract)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 5, - , 01.10.2001

Abstract

In this research, production of tarhana was made with the different methods that reveal the effects of differences in tarhana production on quality and the necessary analyses were done on these products. Moreover, a new method which can be an alternative to traditional method was tested and also, creating new marketing opportunities were considered. Among the produced samples, according to the organoleptic analyses results that customers and producers are directly related, the most preferred sample is the one preserved by freezing and fermented with supplements of yoghurt and yeast.  

Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi

Year 2001, Volume: 26 Issue: 5, - , 01.10.2001

Abstract

Bu çalışmada tarhana üretimi farklılıklarının kaliteye etkilerini ortaya koyacak farklı reçetelerle yapılan ürünlerde, gerekli analizler yapılmıştır. Ayrıca klasik muhafaza yöntemine alternatif olabilecek yeni bir yöntem denenerek, geleneksel olan bu ürünümüze pazarlama olanakları yaratılması düşünülmüştür. Elde edilen örnekler içerisinde tüketicileri dolayısıyla da üreticileri doğrudan ilgilendiren duyusal değerlendirme sonuçlarına göre en çok beğeniyi yoğurt ve maya katkılı olarak fermentasyon işlemine uğratılan ve dondurularak muhafaza edilen örnek almıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ö. Utku Çopur This is me

Duygu Göçmen This is me

Canan Ece Tamer This is me

Ozan Gürbüz

Publication Date October 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 5

Cite

APA Çopur, Ö. U. ., Göçmen, D. ., Tamer, C. E. ., Gürbüz, O. . (2001). Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi. Gıda, 26(5).
AMA Çopur ÖU, Göçmen D, Tamer CE, Gürbüz O. Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. October 2001;26(5).
Chicago Çopur, Ö. Utku, Duygu Göçmen, Canan Ece Tamer, and Ozan Gürbüz. “Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi”. Gıda 26, no. 5 (October 2001).
EndNote Çopur ÖU, Göçmen D, Tamer CE, Gürbüz O (October 1, 2001) Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi. Gıda 26 5
IEEE Ö. U. . Çopur, D. . Göçmen, C. E. . Tamer, and O. . Gürbüz, “Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 26, no. 5, 2001.
ISNAD Çopur, Ö. Utku et al. “Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi”. Gıda 26/5 (October 2001).
JAMA Çopur ÖU, Göçmen D, Tamer CE, Gürbüz O. Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. 2001;26.
MLA Çopur, Ö. Utku et al. “Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi”. Gıda, vol. 26, no. 5, 2001.
Vancouver Çopur ÖU, Göçmen D, Tamer CE, Gürbüz O. Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. 2001;26(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/