Bu çalışmada, farklı bitkisel yağ çeşitleri ve miktarlarının cin mısırının (Zea mays everta Sturt.) patlama kalitesi üzerine etkisi araştırılmıştır. Materyal olarak Ant Cin 98 cin mısırı çeşidi kullanılmıştır. Araştırma konularını 3 farklı yağ çeşidi (ayçiçek yağı, mısırözü yağı, zeytinyağı) ve 6 farklı yağ miktarı (0 ml, 5 ml, 10 ml, 15 ml, 20 ml, 25 ml) oluşturmuştur. Çalışmada patlama hacmi, patlamış tane büyüklüğü, patlamamış tane oranı ve patlama süreleri incelenmiş, yağ çeşitleri ve miktarlarının bu özelliklere önemli derecede etki ettiği belirlenmiştir. En yüksek patlama hacmi ve patlamış tane büyüklüğü değerleri 25 ml, 20 ml ve 15 ml yağ miktarlarından elde edilmiştir. Artan yağ miktarlarına bağlı olarak patlama kalitesinin arttığı tespit edilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | December 30, 2016 |
Published in Issue | Year 2016 |