Yapılan bu araştırmanın amacı, yerel gıda ve coğrafi işaretleme
kapsamında Süryani şarabının değerlendirilmesidir. Turistik ürünün temel
öğeleri arasında; ulaşım, konaklama ve yeme-içme sayılabilmektedir. Yeme-içme
kültürünün, tarih boyunca evirildiği ve zenginleştiği görülmektedir. Mardin,
şehir olarak tarihi, doğal ve kültürel birikim zengini sayılabilecek özellikte
olan bir bölgededir. Bu çalışmada, birçok farklı yönü bir yana bırakıldığında
Mardin’e özgü yeme-içme kültürünün önemli bir öğesi olan Süryani şarabı ön
plana çıkarılmaktadır. Coğrafi işaret tescili almış Mardin’e özgü ürünler
arasında Süryani şarabının olmasının, bölgenin gastronomi ve şarap turizmi
bağlamında önemli bir destinasyon haline gelmesine hizmet edebileceği
düşünülmektedir. Böylelikle Mardin bölgesinin turizm ekonomisine de katkı da
bulunulabilmesi de öngörülmektedir. Aynı
zamanda Mardin’de var olan Süryani şarabının coğrafi işaret alabilmesi için
teşvik niteliği taşıyan bir çalışma olması açısından da bu araştırma önem arz
etmektedir. Çalışmanın kavramsal çerçevesi literatür taramasıyla
oluşturulmuştur ve konuyla alakalı 15 bilirkişi ile görüşülmüştür. Görüşme
sonrasında elde edilen bilgiler derlenerek ifade edilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Tourism (Other) |
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | December 30, 2018 |
Acceptance Date | December 12, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 2 Issue: 2 |
Dear Researchers
The manuscripts submitted to our journal are first evaluated by the editor according to the order of submission and the topic, and the peer review is decided in line with the editor's opinion.
The studies whose evaluation process is completed are also accepted for publication according to the completion dates, types and scopes of the evaluation. For this reason, we would like to remind you again that the manuscripts submitted to GTAD should not be planned to be accepted for publication in any issue. For detailed information, please refer to the publication policy.