Arı, F. (2009), Türkiye’deki Tarımın Ekonomideki Yeri ve Güncel Sorunları, Çalışma ve Toplum, 2 (9), 62-81.
Aslan, F. ve Ateş, O. (2012), Visual Physical Landscape Analysis of a Traditional Street: A Case Study of Beşkonaklar, Malatya, Turkey, Food, Agriculture and Environment (JFAE), 4, 952-959.
Cömert, Y. ve Arısal, İ. (2011), Tarım Ürünleri İhracatını Etkileyen Olumsuz bir Faktör Olarak Fiyat İstikrarsızlığı: Kayısı Örneği, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 16 (2), 399-408.
Çukur, F. ve Saner, G. (2008), Malatya İli Kayısı Üretiminde Riskin Ölçülmesi ve Riske Karşı Oluşturulabilecek Stratejiler, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 46 (1), 33-42.
Eren, Gizem L. (2015), Tarımsal Kapitalizm: Fizyokrasi, Atılım Sosyal Bilimler Dergisi, 5 (2), 6-23.
Friedmann, H.ve McMichael, P. (1989) “Agriculture and the State System: The Rise and Decline of National Agricultures, 1870 to the Present”, Sociologia Ruralis, 29 (2), 93-117.
Kamacı, A. (2016), Doğu Karadeniz’de İşgücü Ve İstihdam. Yönetim, Ekonomi, Edebiyat, İslami ve Politik Bilimler Dergisi, Cilt 1, Sayı 1, ss.14-32
Köseman, A. ve Rişvanlı, E. Kaygusuzoğlu, N. Korkmaz, H. Saat ve Şeker, E. (2016) Malatya İlindeki Süt Sığırcılık İşletmelerinde Yetiştiricilerin Demografik Özellikleri ve İşletmedeki Üreme, Sürü Sağlığı ve Hijyen Konularında Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi, Euroasian Journal of Veterinary Sciences, 32 (2), 101-108.
Olgun, A. ve Adanacıoğlu, H. (2001) “Malatya İlinde Kuru Kayısı Üretimi ve Pazarlama Yapısı”, I.Sert Çekirdekli Meyveler Sempozyumu,Yalova, 25-28 Eylül.
Gökten, Y. S. ve Gökten K. (2017) “Neoliberal Gıda Rejimi ve Çin’de Gıda Güvencesi: Ekonomi Politik Bir Perspektif”, Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 10 (2)
Türkiye İhracatçılar Meclisi (2017) İhracat İstatistikleri, http://www.tim.org.tr/tr/ihracat-rakamlari.html (08.04.2017).
TÜİK (2017), Ulusal Hesaplar, http://www.tuik.gov.tr/UstMenu.do?metod=temelist (07.04.2017).
TÜİK (2017), Tarım İstatistikleri, http://www.tuik.gov.tr/ (07.04.2017).
Ünal, M.R. (2010) Kayısı Araştırma Raporu, Malatya: Fırat Kalkınma Ajansı.
Ülkelerin iktisadi
gelişmelerinde bölgesel potansiyeller özellikle önem arz etmektedir. Bu çalışma
Malatya ilinin tarım potansiyelini açığa çıkartarak ilin gelişmişlik düzeyini
ve ülke ekonomisine katkısını açığa çıkartmak amacındadır. Sektörel ve bölgesel
çalışmalar genellikle mikro ölçekte yapılmakta ve makro düzeyde genel bir resim
sunulmamaktadır. Bu çalışmanın amacı son dönem Malatya ekonomisinde tarım
sektörünün makro düzeyde analizini sunmasıdır.
Arı, F. (2009), Türkiye’deki Tarımın Ekonomideki Yeri ve Güncel Sorunları, Çalışma ve Toplum, 2 (9), 62-81.
Aslan, F. ve Ateş, O. (2012), Visual Physical Landscape Analysis of a Traditional Street: A Case Study of Beşkonaklar, Malatya, Turkey, Food, Agriculture and Environment (JFAE), 4, 952-959.
Cömert, Y. ve Arısal, İ. (2011), Tarım Ürünleri İhracatını Etkileyen Olumsuz bir Faktör Olarak Fiyat İstikrarsızlığı: Kayısı Örneği, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 16 (2), 399-408.
Çukur, F. ve Saner, G. (2008), Malatya İli Kayısı Üretiminde Riskin Ölçülmesi ve Riske Karşı Oluşturulabilecek Stratejiler, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 46 (1), 33-42.
Eren, Gizem L. (2015), Tarımsal Kapitalizm: Fizyokrasi, Atılım Sosyal Bilimler Dergisi, 5 (2), 6-23.
Friedmann, H.ve McMichael, P. (1989) “Agriculture and the State System: The Rise and Decline of National Agricultures, 1870 to the Present”, Sociologia Ruralis, 29 (2), 93-117.
Kamacı, A. (2016), Doğu Karadeniz’de İşgücü Ve İstihdam. Yönetim, Ekonomi, Edebiyat, İslami ve Politik Bilimler Dergisi, Cilt 1, Sayı 1, ss.14-32
Köseman, A. ve Rişvanlı, E. Kaygusuzoğlu, N. Korkmaz, H. Saat ve Şeker, E. (2016) Malatya İlindeki Süt Sığırcılık İşletmelerinde Yetiştiricilerin Demografik Özellikleri ve İşletmedeki Üreme, Sürü Sağlığı ve Hijyen Konularında Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi, Euroasian Journal of Veterinary Sciences, 32 (2), 101-108.
Olgun, A. ve Adanacıoğlu, H. (2001) “Malatya İlinde Kuru Kayısı Üretimi ve Pazarlama Yapısı”, I.Sert Çekirdekli Meyveler Sempozyumu,Yalova, 25-28 Eylül.
Gökten, Y. S. ve Gökten K. (2017) “Neoliberal Gıda Rejimi ve Çin’de Gıda Güvencesi: Ekonomi Politik Bir Perspektif”, Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 10 (2)
Türkiye İhracatçılar Meclisi (2017) İhracat İstatistikleri, http://www.tim.org.tr/tr/ihracat-rakamlari.html (08.04.2017).
TÜİK (2017), Ulusal Hesaplar, http://www.tuik.gov.tr/UstMenu.do?metod=temelist (07.04.2017).
TÜİK (2017), Tarım İstatistikleri, http://www.tuik.gov.tr/ (07.04.2017).
Ünal, M.R. (2010) Kayısı Araştırma Raporu, Malatya: Fırat Kalkınma Ajansı.
Eren, A. A., & Gökten, K. (2018). Malatya İli Tarım Potansiyeli Üzerine Bir İnceleme. Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2(1), 58-80.