Aromatic-structured acids and their complexes are having with biological
importance, in particular molecules which are used in the food industry due to enzymatic activity and antimicrobial properties. In this study, crystal structure analyses were performed by X-ray diffraction method, and biological analysis of synthesized aromatic-structured complex molecules determined. In order to support and compare of the experimental results for these complexes, the quantum mechanical Hartree-Fock (HF) and Density Functional Theory (DFT) methods were investigated by theoretical calculations. Many information at the atomic level for the complex molecules such as, conformations in the unit cell, energies, bond lengths and angles, molecular packing, intra- and inter-molecular hydrogen bonding interactions were presented.
Aromatik yapılı asitler ve kompleksleri biyolojik öneme sahip olup, özellikle antimikrobiyal ve enzimatik aktivite özelliklerinden dolayı gıda sektöründe kullanılan moleküllerdir. Bu çalısmada sentezlenen aromatik asitli kompleks moleküllerin biyolojik analizleri ve kristal yapıları X-ısınları kırınımı tekniği ile belirlendi. Deneysel sonuçları desteklemek ve karsılastırma yapmak üzere kristal yapısı belirlenen moleküller kuantum mekaniksel Hartree-Fock (HF) ve Yoğunluk Fonksiyoneli Teorisi (DFT) kuramsal hesaplama metotları ile incelendi. Moleküllerin birim hücre içerisindeki konformasyonları, enerjileri, bağ uzunluğu ve açıları, moleküler istiflenmesi, moleküliçi ve moleküllerarası hidrojen bağı etkilesmeleri gibi birçok atomik düzeyde bilgiler ortaya konuldu.
Primary Language | English |
---|---|
Journal Section | MEETING ABSTRACTS |
Authors | |
Publication Date | June 9, 2015 |
Submission Date | June 5, 2015 |
Published in Issue | Year 2015 Volume: 2 Issue: 3 |