Özet: Sürdürülebilir su ürünleri üretiminin en önemli amacı minimum
ekolojik etkiye sahip sistemler kullanılarak doğal kaynakların sürdürülebilir
şekilde kullanarak yiyecek üretmektir. Su ürünleri üretiminde atık sular
çevrede olumsuz etkilere neden olabilecek birçok şey içermektedir. Bu
içerikleri, çözünmüş ya da parçacıklı organik maddeler, besi elementleri, özel
organik veya inorganik bileşikler olabilir. Kapalı devre sistemler atık
yönetimi ve besin dönüşümü noktasında atık suyun kullanımında ayrıcalıklar
ortaya koyabilir. Bu yüzden, bu çalışmada kültür balıkçılığında kullanılan
mekanizasyon araçlarından bahsedilmiştir. Bu mekanizasyon araçlarının kullanım
amacı ve nasıl kullanılacağına dair bilgiler verilmiştir. Sonuç olarak
mekanizasyona neden ihtiyaç duyulduğuna değinilmiş ve eksikliğin nasıl
giderileceği konusun da tavsiyelerde bulunulmuştur.
Anonim, 2011. Su Ürünleri İstatistikleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı. (Erişim tarihi: 20.12.2016).
Anonim, 2012. TÜİK, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi: 30.12.2016).
Anonim, 2013. Türkiye İstatistik Kurumu, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi: 30.12.2016).
Anonim, 2014. Türkiye İstatistik Kurumu, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi:10.12.2016).
Anonim, 2013. Filtrasyon Sistemleri www.akuamaks.com (19.12.2016)
Anonim, 2014. Dünya Gıda ve Tarım Örgütü. (Erişim tarihi: 20.12.2016).
Birici, N., Şeker, T., Balci M., Çelik, B., Kiliç, A., Güneş. S., 2006. Elaziğ ili su ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde mekanizasyonun kullanimi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Fırat University Journal of Social Science Cilt: 16, Sayı: 2 Sayfa: 43-62, Elazığ
Davies, R. M.Davies, O. A.Inko-Tariah M. B. and Bekibele, D.O., 2008. The mechanization of fish farms in rivers state. World Applied Sciences Journal 3 (6): 926-929
Dikel, S. 2009. Su ÜrünlerindeMekanizasyon. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları Yayın No: 12/ 2. Baskı Adana
Dünya Gıda ve Tarım Örgütü. 2011. Yearbook of Fishery and Aquaculture Statistics.
Durmaz, Y., 2015. Canlı Balıkların Nakli.Veteriner Kontrol Tarım, Samsun.
FAO, 2014. Dünya Su Ürünleri Raporu.
FAO, 2015. Dünya Su Ürünleri Raporu.
Özkan, B., 2006. Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. SUMAE Yunus Araştırma Bülteni, 6:3.
Pervin, İ.O., Aydiner, M., Karamanoğlu, A.K., Göktepe, Ç., Soğanci, C., Korkut, A.Y., Kop, A., 2014. Kuluçkahaneler Ve Balık Çiftlikleri İçin Merkezi Ve Kendiliğinden Hareketli Yemleme Sistemleri. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü, 35100, Bornova/Izmir
Ustaoğlu, S., Dalkiran, G., 2005. Akuakültürde Kapalı Devre Sistemlerin Kullanımı. Ulusal Su Günleri, Trabzon (4), 454-460.
Year 2017,
Volume: 3 Issue: (1-2) Çift sayı, 24 - 29, 26.12.2017
Anonim, 2011. Su Ürünleri İstatistikleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı. (Erişim tarihi: 20.12.2016).
Anonim, 2012. TÜİK, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi: 30.12.2016).
Anonim, 2013. Türkiye İstatistik Kurumu, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi: 30.12.2016).
Anonim, 2014. Türkiye İstatistik Kurumu, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi:10.12.2016).
Anonim, 2013. Filtrasyon Sistemleri www.akuamaks.com (19.12.2016)
Anonim, 2014. Dünya Gıda ve Tarım Örgütü. (Erişim tarihi: 20.12.2016).
Birici, N., Şeker, T., Balci M., Çelik, B., Kiliç, A., Güneş. S., 2006. Elaziğ ili su ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde mekanizasyonun kullanimi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Fırat University Journal of Social Science Cilt: 16, Sayı: 2 Sayfa: 43-62, Elazığ
Davies, R. M.Davies, O. A.Inko-Tariah M. B. and Bekibele, D.O., 2008. The mechanization of fish farms in rivers state. World Applied Sciences Journal 3 (6): 926-929
Dikel, S. 2009. Su ÜrünlerindeMekanizasyon. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları Yayın No: 12/ 2. Baskı Adana
Dünya Gıda ve Tarım Örgütü. 2011. Yearbook of Fishery and Aquaculture Statistics.
Durmaz, Y., 2015. Canlı Balıkların Nakli.Veteriner Kontrol Tarım, Samsun.
FAO, 2014. Dünya Su Ürünleri Raporu.
FAO, 2015. Dünya Su Ürünleri Raporu.
Özkan, B., 2006. Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. SUMAE Yunus Araştırma Bülteni, 6:3.
Pervin, İ.O., Aydiner, M., Karamanoğlu, A.K., Göktepe, Ç., Soğanci, C., Korkut, A.Y., Kop, A., 2014. Kuluçkahaneler Ve Balık Çiftlikleri İçin Merkezi Ve Kendiliğinden Hareketli Yemleme Sistemleri. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü, 35100, Bornova/Izmir
Ustaoğlu, S., Dalkiran, G., 2005. Akuakültürde Kapalı Devre Sistemlerin Kullanımı. Ulusal Su Günleri, Trabzon (4), 454-460.
Özçelik, H., Alagöz, K., & Sönmez, A. Y. (2017). Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3((1-2) Çift sayı), 24-29.
AMA
Özçelik H, Alagöz K, Sönmez AY. Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. December 2017;3((1-2) Çift sayı):24-29.
Chicago
Özçelik, Halil, Kerem Alagöz, and Adem Yavuz Sönmez. “Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon”. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 3, no. (1-2) Çift sayı (December 2017): 24-29.
EndNote
Özçelik H, Alagöz K, Sönmez AY (December 1, 2017) Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 3 (1-2) Çift sayı 24–29.
IEEE
H. Özçelik, K. Alagöz, and A. Y. Sönmez, “Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon”, Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 1-2, pp. 24–29, 2017.
ISNAD
Özçelik, Halil et al. “Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon”. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 3/1-2 (December 2017), 24-29.
JAMA
Özçelik H, Alagöz K, Sönmez AY. Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. 2017;3:24–29.
MLA
Özçelik, Halil et al. “Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon”. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. (1-2) Çift sayı, 2017, pp. 24-29.
Vancouver
Özçelik H, Alagöz K, Sönmez AY. Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. 2017;3((1-2) Çift sayı):24-9.