Book Review
BibTex RIS Cite

İstanbul Hakkında Seçilmiş Yemek Kültürü Kitapları Bibliyografyası

Year 2023, , 227 - 251, 19.07.2023
https://doi.org/10.17572/mj2023.1.227251

Abstract

Ülkemizde yemek kitapları bibliyografyası sınırlı sayıdadır. Uzun süredir bu alanda bir çalışma yapılmadığı için; son 25 yılda basılmış ve İstanbul’u merkez alan yeme içme ile ilgili kitaplardan bir bibliyografya yapma gereği duyulmuştur. Böylece yemek kültürü üzerine çalışan araştırmacılar hem güncel bir çalışmaya kavuşabilecekler hem de başlangıç noktası İstanbul olacak bu bibliyografyadan hareketle, başka şehirlerin, bölgelerin bibliyografyalarını hazırlayarak yemek kültürüne geniş bir perspektif kazandırılabileceklerdir.

Selected Food Culture Bibliography of Istanbul

Year 2023, , 227 - 251, 19.07.2023
https://doi.org/10.17572/mj2023.1.227251

Abstract

The bibliography of cookbooks is limited in Türkiye. There are limited studies focused on cookbooks in last 25 years. Moreover, Istanbul, the largest city, and the most culturally diverse city of Türkiye, has not a bibliography about its varied food culture. This paper tries to establish an up-to-date food culture bibliography of Istanbul and encourages researchers in order to make other Turkish cities' and/ or regions food culture bibliography.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Cultural Studies of Agriculture, Food and Beverage
Journal Section Book Reviews
Authors

Onur Daylan 0009-0009-0974-2223

Publication Date July 19, 2023
Submission Date June 26, 2023
Acceptance Date June 26, 2023
Published in Issue Year 2023

Cite

APA Daylan, O. (2023). İstanbul Hakkında Seçilmiş Yemek Kültürü Kitapları Bibliyografyası. Moment Dergi, 10(1), 227-251. https://doi.org/10.17572/mj2023.1.227251