Research Article
BibTex RIS Cite

SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ

Year 2009, Volume: 13 Issue: 1, 7 - 10, 01.06.2009

Abstract

Su sertliğine iki değerlikli metal katyonları sebep olur. Doğal su1arda en sık rastlanan kalsiyum (Ca+2) ve magnezyum (Mg +2) iyonlarının yarattığı sertlik çok az hata ile toplam sertlik olarak kabul edilebilir. Genel olarak halk arasında sert su makbul sayılmaz. Sert sular sağlığa zararlı olmarnakla birlikte, yemek pişirmeye, içmeye, çamaşır yıkamaya elverişli değildirler. Sertlik, sabunun köpürmesini azaltarak, kazan taşları oluşturarak, bazı endüstriyel proseslere zarar vererek ve suyun tadını bozarak su kalitesini etkiler. Ancak suda bulunan ve sertlik oluşturan Ca +2 ve Mg +2 iyonlannın sağlık üzerinde olumlu etkileri vardır. Su sertliğinin yarattığı olumlu ve olumsuz etkiler doğru değerlendirilmelidir, çünkü asıl hedef suyun uygun tüketimi dir.

Year 2009, Volume: 13 Issue: 1, 7 - 10, 01.06.2009

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Articles
Authors

Fusün Boysan

Bülent Şengörür This is me

Publication Date June 1, 2009
Submission Date April 14, 2014
Published in Issue Year 2009 Volume: 13 Issue: 1

Cite

APA Boysan, F., & Şengörür, B. (2009). SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ. Sakarya University Journal of Science, 13(1), 7-10. https://doi.org/10.16984/saufbed.00635
AMA Boysan F, Şengörür B. SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ. SAUJS. June 2009;13(1):7-10. doi:10.16984/saufbed.00635
Chicago Boysan, Fusün, and Bülent Şengörür. “SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ”. Sakarya University Journal of Science 13, no. 1 (June 2009): 7-10. https://doi.org/10.16984/saufbed.00635.
EndNote Boysan F, Şengörür B (June 1, 2009) SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ. Sakarya University Journal of Science 13 1 7–10.
IEEE F. Boysan and B. Şengörür, “SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ”, SAUJS, vol. 13, no. 1, pp. 7–10, 2009, doi: 10.16984/saufbed.00635.
ISNAD Boysan, Fusün - Şengörür, Bülent. “SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ”. Sakarya University Journal of Science 13/1 (June 2009), 7-10. https://doi.org/10.16984/saufbed.00635.
JAMA Boysan F, Şengörür B. SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ. SAUJS. 2009;13:7–10.
MLA Boysan, Fusün and Bülent Şengörür. “SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ”. Sakarya University Journal of Science, vol. 13, no. 1, 2009, pp. 7-10, doi:10.16984/saufbed.00635.
Vancouver Boysan F, Şengörür B. SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ. SAUJS. 2009;13(1):7-10.