Research Article
BibTex RIS Cite

Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi

Year 2021, , 57 - 71, 28.06.2021
https://doi.org/10.37847/tdtad.876073

Abstract

Sahip olunan bağ alanları ile Türkiye Cumhuriyeti tüm dünya ülkeleri içinde beşinci, üzüm üretiminde ise altıncıda sırada yer almasına rağmen bağcılık ve şarap turizmi ülkemizde son yirmi yıl içinde dikkat çekmeye başlamış bir turizm türüdür. Bunun yanında Türkiye’de ilk kırsal ve tarım turizmi etkinlerinin 1980’li yıllara dayandığı ve görece daha köklü olduğu görülmektedir. Ülkemizde gerçekleşen gastronomi festivalleri içinde ise sahip olunan bağları ve bu bağlardan elde edilen ürünleri içeren yeterli sayıda festival bulunmadığı görülmektedir. Bu bağlamda bu çalışmanın hedefi agri turizm ile eşgüdümlü olarak bağ bozumu ve şarap festivalleri düzenlenmesi ve böylece birden fazla turizm tipinin aktif olarak değerlendirilmesi için öneriler sunmaktır.

Supporting Institution

Gaziantep Üniversitesİ Güzel Sanatlar Fakültesi

References

  • Ahmadova, S., & Akova, O. (2016). Türkiye’de organik ekoturizm çiftlikleri üzerine bir araştırma. Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6(1), 14-29.Akdağ, Gürkan. "Trakya bağ rotasını takip eden yerli turistlerin şarap turizmi deneyimleri." Journal of Tourism and Gastronomy Studies 3.4 (2015): 3-11.
  • Charters, S., & Carlsen, J. (2006). Conclusion: The future of wine tourism research, management and marketing. Global Wine Tourism Research Management and Marketing, 263-275.
  • Şenuyar, C., Demirbaş, N., & SAYGIN, Ö. (2014). Türk şarap sektörünün mevcut durumu ve sektörün gelişimini sınırlayan faktörlerin değerlendirilmesi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(2), 1-12.
Year 2021, , 57 - 71, 28.06.2021
https://doi.org/10.37847/tdtad.876073

Abstract

References

  • Ahmadova, S., & Akova, O. (2016). Türkiye’de organik ekoturizm çiftlikleri üzerine bir araştırma. Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6(1), 14-29.Akdağ, Gürkan. "Trakya bağ rotasını takip eden yerli turistlerin şarap turizmi deneyimleri." Journal of Tourism and Gastronomy Studies 3.4 (2015): 3-11.
  • Charters, S., & Carlsen, J. (2006). Conclusion: The future of wine tourism research, management and marketing. Global Wine Tourism Research Management and Marketing, 263-275.
  • Şenuyar, C., Demirbaş, N., & SAYGIN, Ö. (2014). Türk şarap sektörünün mevcut durumu ve sektörün gelişimini sınırlayan faktörlerin değerlendirilmesi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(2), 1-12.
There are 3 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Deniz Erdoğan 0000-0003-4212-2818

Publication Date June 28, 2021
Submission Date February 7, 2021
Published in Issue Year 2021

Cite

APA Erdoğan, D. (2021). Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 6(1), 57-71. https://doi.org/10.37847/tdtad.876073
AMA Erdoğan D. Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi. June 2021;6(1):57-71. doi:10.37847/tdtad.876073
Chicago Erdoğan, Deniz. “Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ Ve Şarap Turizmine Etkisi”. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi 6, no. 1 (June 2021): 57-71. https://doi.org/10.37847/tdtad.876073.
EndNote Erdoğan D (June 1, 2021) Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi 6 1 57–71.
IEEE D. Erdoğan, “Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi”, Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 6, no. 1, pp. 57–71, 2021, doi: 10.37847/tdtad.876073.
ISNAD Erdoğan, Deniz. “Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ Ve Şarap Turizmine Etkisi”. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi 6/1 (June 2021), 57-71. https://doi.org/10.37847/tdtad.876073.
JAMA Erdoğan D. Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021;6:57–71.
MLA Erdoğan, Deniz. “Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ Ve Şarap Turizmine Etkisi”. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 6, no. 1, 2021, pp. 57-71, doi:10.37847/tdtad.876073.
Vancouver Erdoğan D. Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021;6(1):57-71.