Book Review
BibTex RIS Cite

Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi

Year 2021, Volume: 8 Issue: 2, 327 - 332, 29.12.2021

Abstract

Mutfak kültürü, tarihsel olarak köklü bir geçmişe sahip olmasına karşın, alan kapsamındaki Türkçe literatür çalışmalarının nitelik ve nicelik açısından yeterlilik oluşturamadığı görülmektedir. Şimdiye kadar ki çalışmaların da kahve, bioçeşitlilik ve Avrupa’nın mutfak kültürü ile ilişkili oldukları, Anadolu ve Türk mutfak kültürüne ilişkin çalışmaların az sayıda oldukları bilinmektedir. Bu sebeple, literatür yetersizlikleri, gastronomi alanındaki öğrencilerin sıkıntılarının başında gelmektedir. Bu konudaki teşhisimiz de “Gastronomi Tarihi” adlı dersi verirken ortaya çıkmıştır. Aşağıdaki yazınsal metinde inceleyeceğimiz eserin, gastronomi alanına gerekli bir kaynak oluşturduğunu ve alana önemli bir katkı sağladığını belirtmeliyiz.

References

  • Priscilla Mary IŞIN, Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul, 2018.
Year 2021, Volume: 8 Issue: 2, 327 - 332, 29.12.2021

Abstract

References

  • Priscilla Mary IŞIN, Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul, 2018.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Tourism (Other)
Journal Section Articles
Authors

Salih Soslu 0000-0003-2045-116X

Publication Date December 29, 2021
Submission Date June 21, 2021
Acceptance Date September 16, 2021
Published in Issue Year 2021 Volume: 8 Issue: 2

Cite

APA Soslu, S. (2021). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Turizm Akademik Dergisi, 8(2), 327-332.
AMA Soslu S. Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Turizm Akademik Dergisi. December 2021;8(2):327-332.
Chicago Soslu, Salih. “Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi”. Turizm Akademik Dergisi 8, no. 2 (December 2021): 327-32.
EndNote Soslu S (December 1, 2021) Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Turizm Akademik Dergisi 8 2 327–332.
IEEE S. Soslu, “Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi”, Turizm Akademik Dergisi, vol. 8, no. 2, pp. 327–332, 2021.
ISNAD Soslu, Salih. “Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi”. Turizm Akademik Dergisi 8/2 (December 2021), 327-332.
JAMA Soslu S. Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Turizm Akademik Dergisi. 2021;8:327–332.
MLA Soslu, Salih. “Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi”. Turizm Akademik Dergisi, vol. 8, no. 2, 2021, pp. 327-32.
Vancouver Soslu S. Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Turizm Akademik Dergisi. 2021;8(2):327-32.