Bu araştırmanın amacı Erzincan’da faaliyet gösteren turizm işletme yöneticilerinin Erzincan turizmi hakkındaki görüşlerinin belirlenmesidir. Bu amaçla 5 seyahat acentası ve 5 otel işletmesi yöneticisi ile görüşme gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplama aracı olarak yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Görüşme metinleri içerik analiz yöntemi ile kategorileştirilerek, analiz edilmiştir. Katılımcılara turizm bağlamında iletilen sorular; turizmin Erzincan ekonomisindeki yeri, öncelikli turizm alanları, turizm arzının yeterliliği, Erzincan ilindeki alternatif turizm potansiyeli ve geliştirilmesi gereken turistik ürünler kapsamındadır. Araştırma sonuçlarına göre Erzincan’da turizm bilinci eksikliği, konaklama arz olanaklarının yetersizliği, seyahat acentalarının paket tur oluşturamaması, ilde yeterli sayıda turist rehberinin bulunmaması, turistik ürünlerin (Tulum peyniri, Erzincan leblebisi, Ergan Dağı, Kemaliye evleri) markalaşamaması gibi sorun alanları bulunmaktadır. Ayrıca katılımcılar bu sorun alanlarına rağmen Erzincan’da doğa sporları turizmi (rafting, yamaç paraşütü vb.) , kış turizmi (Ergan Dağı), gastronomi turizmi (Cimin üzümü, Erzincan leblebisi, Tulum peyniri), el sanatları (bakırcılık), inanç turizmi (Terzibaba, Sultan Melik Türbesi) konularında güçlü turizm potansiyelinin bulunduğunu belirtmişlerdir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Issue |
Authors | |
Publication Date | December 30, 2019 |
Submission Date | October 28, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 3. ULUSLARARASI BATI ASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ ÖZEL SAYISI |
Journal of Yüzüncü Yıl University Graduate School of Social Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).