Bu çalışma farklı azotlu gübre
dozlarının (0, 5, 10, 15, 20, 25, 30 kg/da) italyan çiminin ot verimi üzerine
etkilerini belirlemek amacıyla 2017 yılında Isparta koşullarında yürütülmüştür.
Deneme tesadüf blokları deneme desenine göre üç tekerrürlü olarak kurulmuştur.
Çalışmada incelenen özellikler kuru ot verimi, ham protein oranı, ham protein
verimi, Adf oranı ve Ndf oranıdır. Araştırma sonuçlarına göre azot dozları tüm
özellikler üzerine istatistiki olarak önemli etki yapmıştır. Azot dozları
arttıkça kuru ot verimi, ham protein oranı ve ham protein verimi artış
eğiliminde iken, Adf ve Ndf oranı düşüş eğilimi göstermiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 4 Sayı: 1 |