Antracol WP 70 Arbuscular Mycorrhizal Fungus (AMF) tomato (Solanum lycopersicum L) fruit characters
Çalışma bitkilere önemli avantajlar
sağlayan mikorizaların fungusit varlığında bitki üzerindeki etkisini belirlemek
için yapılmış ekolojik temelli bir araştırmadır. Bu amaçla Arbusküler Mikorizal
Fungus (Glomus fasciculatum, Glomus intraradices, Glomus mosseae)
bulunan ve bulunmayan ortamlarda yetiştirilen domates (Solanum lycopersicum L.) bitkilerine uygulanan farklı fungusitin
dozlarının meyve kalite parametreleri üzerindeki etkileri karşılaştırılmıştır.
Pestisit dozları çiftçiye önerilen tarla dozu (D), önerilenin yarısı doz (D/2)
ve önerilenin iki katı doz (Dx2) şeklinde uygulanmıştır. Meyve ağırlığı, meyve boyu, meyve çapı ve meyve hacmi ölçüm
sonuçları bütün fungusit dozlarında mikorizalılarda istatistiki açıdan önemli
bulunmuştur. Bu sonuçlar mikorizanın fungusit uygulamasına rağmen meyve
üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. Mikorizalı bitkilerin
meyvelerinde fungusit kalıntısına rastlanmazken mikorizasız bitkilerin D ve Dx2
dozlarında ölçüm limitinde ve ölçüm limitinin üzerinde fungusit kalıntısına
rastlanmıştır.
Antracol WP 70 Arbusküler Mikorizal Fungus (AMF) domates (Solanum lycopersicum L.) meyve özellikleri
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği |
Bölüm | Araştırma |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 |