In the future, scarity of food will be one of
the factors that threaten the humanity. Well, It is thought that biotechnological
developments will prevent this lack. These developments happen in aquatic products
as all of the agriculture products. In this study, it is discussed which species
of aquatic organisms gen transfer were done on, which methods it is used and what
are the avantages and disavantages of transgenic aquatic products that affect human
and nature.
İnsanlığı,
gelecek yıllarda tehdit edecek faktörlerden biride “gıda kıtlığı” olacağı çok
açıktır. Bu nedenle gıda konusunda bir devrim yapan biyoteknolojik gelişmelerin
bu kıtlığın önüne geçeceği düşünülmektedir. Bu gelişmeler tüm tarım ürünlerinde
gerçekleştiği gibi su ürünlerinde de yerini almıştır. Bu çalışma da, su
canlılarının hangi türlerinde gen aktarımı olduğu, bu konuda hangi yöntemlerkullanıldığı
ve transgeniksu ürünlerinin insanı ve doğayı etkileyecek fayda ve risklerinin
neler olduğuna yer verilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Hidrobiyoloji |
Bölüm | Düzeltme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 16 Sayı: 1 |