Human beings have to consume food and drinks to survive. This obligation of consumption intersects at some point with gastronomy and health issues. The basis of the gastronomic discipline is based on food and beverages. As a result of consuming or not consuming food and drinks, it should be remembered that positive or negative developments will be achieved in terms of health. Some products that are considered important for gastronomy and health. One of these products are garlic. Garlic is an important product used by people from the past to the present. Thanks to the many components in garlic, it positively affects people's health in various ways. Garlic is used extensively in the world and in Turkey to add flavor to foods and to improve health. This study aims to evaluate garlic in terms of gastronomy and health. The study is important to emphasize that garlic is remarkable from a gastronomic point of view and from a health point of view. It is expected that this study, designed in the traditional review type, will enrich the literature by benefiting the fields of gastronomy and health.
İnsanoğlu hayatta kalmak için yiyecek ve içecek tüketmek zorundadır. Bu tüketim zorunluluğu, gastronomi ve sağlık konularıyla bir noktada kesişmektedir. Gastronomi disiplininin temeli yiyecek ve içeceklere dayanmaktadır. Yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi veya tüketilmemesi sonucunda ise sağlık açısından olumlu veya olumsuz gelişmelerin sağlanacağının unutulmaması gerekmektedir. Gastronomi ve sağlık açısından önemli olarak görülen ürünler vardır. Bu ürünlerden biri de sarımsaktır. Sarımsak, geçmişten günümüze kadar insanlar tarafından kullanılan önemli bir üründür. Sarımsak içerisinde bulunan pek çok bileşen sayesinde çeşitli yönlerde insanların sağlığını olumlu yönden etkilemektedir. Sarımsak dünyada ve Türkiye’de gıdalara tat vermesi ve sağlığa iyi gelmesi amacıyla yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu çalışmada amaç, sarımsağın gastronomi ve sağlık açısından değerlendirilmesini sağlamaktır. Çalışma, sarımsağın gastronomi ve sağlık açısından kayda değer olduğuna vurgu yapmak yönünden önem arz etmektedir. Geleneksel derleme tipinde tasarlanan bu çalışmanın, gastronomi ve sağlık alanlarına fayda sağlayarak literatürü zenginleştirmesi beklenmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Türkiye Sahası Yeni Türk Edebiyatı |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 11 Ocak 2024 |
Yayımlanma Tarihi | 31 Ocak 2024 |
Kabul Tarihi | 24 Şubat 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 12 Sayı: 32 |