BibTex RIS Kaynak Göster

Farklı sosyo-ekonomik düzeye sahip ilköğretim öğrencilerinin meyve tüketimleri

Yıl 2012, , 91 - 104, 01.03.2012
https://doi.org/10.1501/Asbd_0000000007

Öz

Bu çalışmada, ilköğretime devam eden farklı sosyo-ekonomik şartlara sahip öğrencilerin, meyve tüketim durumları, çeşitli meyveleri sevme, tanıma ya da tadından hoşlanma durumlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın örneklemini Ankara ilinde bulunan ilköğretim okullarında öğrenim gören 2. ve 5. sınıfa devam eden 240 öğrenci oluşturmuştur. Araştırma verileri anket formu ile toplanmıştır. Çalışma sonucunda, öğrencilerin büyük çoğunluğunun okula giderken yanlarında meyve ve meyve suyu götürdüğü belirlenmiştir. Meyve tüketimi en çok akşam yemekten sonradır. Çocukların büyük çoğunluğunun meyveyi önerilen miktarlarda tükettikleri ve meyve tüketmeye yönelik tutumlarının olumsuz olduğu bulunmuştur

FRUIT CONSUMPTION OF PRIMARY SCHOOL STUDENTS WHO HAVE DIFFERENT SOCIO-ECONOMIC STATUS

Yıl 2012, , 91 - 104, 01.03.2012
https://doi.org/10.1501/Asbd_0000000007

Öz

This study aimed to determine the fruit consumption status, liking, knowing or liking a variety of fruits taste of primary school student who have different socio-economic status. The study sample consisted of 240 student studying in primary schools and continue 2. and 5. grade in the province of Ankara. The research data were collected through a questionnaire. According to result of the study, it was found that the great majority of students take fruit and fruit juicewhen they go to school. They consumed fruit mostly after the dinner. It was found that while the great majority of children consumed recommended amounts of fruit, their attitudes to fruit consumption were found negative

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA38DJ34JP
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Aslı Uçar Bu kişi benim

Pınar Çakıroğlu Funda Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012

Kaynak Göster

APA Uçar, A., & Çakıroğlu Funda, P. (2012). Farklı sosyo-ekonomik düzeye sahip ilköğretim öğrencilerinin meyve tüketimleri. Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi, 1(1), 91-104. https://doi.org/10.1501/Asbd_0000000007