Yükseköğretim kurumları, son yıllarda yeni
üniversitelerinde kurulması ile daha yoğun bir rekabet ortamına girmişlerdir.
Üniversitelerin yeterli öğrenci kapasitesine ulaşması ve bu kapasiteyi
arttırarak devam ettirebilmesi için sunduğu hizmet kalitesini yükseltmeleri
gerekmektedir.
Bu çalışmada Erzincan Üniversitesi İktisadi ve İdari
Bilimler Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin, üniversite ve fakülteleri
hakkında hizmet kalite algısı belirlenmeye çalışılmıştır. Öğrencilerin
üniversite ve fakülte hizmet kalite algısını belirleyebilmek için oluşturulan
anket formu 360 öğrenciye 8’i demografik olmak üzere 41 soruluk anket uygulanmıştır.
Yapılan faktör analizi sonucu 8 faktör bulunmuştur. Bu faktörler
“Akademik Personel”, “Ulaşım”, “Web Sitesi ve İnternet”, “Sosyal ve Kültürel
Hizmetler”, “İdari Personel”, “Yemekhane ve Tesis Hizmetleri”, “Derslik ve
Güvenlik”, “Fakülte Ekipmanları ve Altyapı” olarak isimlendirilmiştir.
Yapılan analizler sonucunda öğrenciler en çok
“Fakültemizde dersler belirtilen ders
saatleri içinde işlenmektedir” ifadesine, en az “Fakültemizde
fiziksel ekipmanlardan (bilgisayar laboratuarı, projeksiyon, gibi) yeterince yararlanıldığımı
düşünüyorum” ifadesine katılmaktadırlar. Öğrencilerin
demografik özellikleri ile “Web Sayfası” ve “Yemekhane ve Tesis Hizmetleri
arasında anlamlı bir farklılık tespit edilmemiştir. Öğrencilerin demografik
özellikleri ile diğer faktörler arasında anlamlı farklılıklar tespit
edilmiştir.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Temmuz 2018 |
Gönderilme Tarihi | 9 Ocak 2018 |
Kabul Tarihi | 7 Ağustos 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 9 Sayı: 17 |
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki defa yayımlanan, beş yılını doldurmuş çift kör hakemli uluslararası bir dergidir. Dergimiz 06.04.2015 tarihinden itibaren EBSCO Host’ta, Akademia Sosyal Bilimler İndeksi (ASOS), SOBIAD ve Google akademik indeksinde taranmaktadır. TR Dizin indeksinde taranması için de girişimlerde bulunulmuş olup değerlendirilme süreci devam etmektedir.
This work is licensed under CC BY-NC-SA 4.0