Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

Bayburt'ta Organik Tarımın Geleceği

Yıl 2019, Cilt: 2 Sayı: 1, 119 - 123, 01.07.2019

Öz

Son zamanlarda organik organik gıda ürünlerine
olan talep giderek artış göstermektedir.
Bununla beraber, organik tarım
yetiştiriciliğinin yapılabilecek yüksek potansiyele sahip bölgelerin tespit
edilerek değerlendirme ve geliştirmesi her zaman önemli bir konudur. Bu
kapsamda, Bayburt ili, organik tarım açısından uygun coğrafya ve ekolojiyi
içerisinde barındırmaktadır. Ayrıca, sanayi tesislerinin oldukça az, kimyasal
ilaç kullanım oranı en düşük olan iller içerisinde yer almaktadır. Organik
tarım geleceği ve sürdürülebilirliğinde stratejik plan ve hedeflerin
değerlendirilmesi kritik bir öneme sahiptir.



            Bu derlemede,  önemli bir potansiyele sahip olan Bayburt ilinde dünden
bugüne olan organik tarım süreci ve geleceğine yön verebilecek strateji ve
öneriler incelenerek bilgi verilmesi amaçlanmıştır.

Kaynakça

  • [1] Anonim, 2012. Bayburt Organik Tarım Raporu. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, http://bayburt.tarim.gov.tr (Erişim Tarihi:20. 08.2017).[2] Anonim, 2016. 2016 Yılı Çalışma Raporu. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü. http://bayburt.tarim.gov.tr (Erişim Tarihi: 22. 08.2017). [3] Anonim, 2017. 2017 Yılı Çalışma Raporu. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü. http://bayburt.tarim.gov.tr (Erişim Tarihi: 20. 11.2017).[4] Bayraktar, B. Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi. Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, 5(13), 1762-1768, 2017.[4] Demiryürek, K., Ceyhan, V., Güzel, A., Hazneci, K. Organik Tarıma Geçiş İçin Uygun İlerin Belirlenmesi. Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu Bildiriler Kitabı II. 49-55, Samsun, 2013.[5] Kayalar, A. D.Dünyada ve Türkiye’de Organik Tarım Üretim ve İhracat Üzerine Bir Çalışma. İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. İstanbul, 2004.[6] Özbilge, Z. An Analysis of Organic Agriculture in Turkey: The Current Situation and Basic Constraints. J. of Central European Agr., 8 (2), 213-222, 2007.[7] TÜİK 2017. Organik Bitkisel Üretim. (www.tuik.gov.tr) (Erişim Tarihi: 20.11.2018).
  • Anonim, 2016. 2016 Yılı Çalışma Raporu. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü. http://bayburt.tarim.gov.tr (Erişim Tarihi: 22. 08.2017).
  • Anonim, 2017. 2017 Yılı Çalışma Raporu. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü. http://bayburt.tarim.gov.tr (Erişim Tarihi: 20. 11.2017).
  • Bayraktar, B. Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi. Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, 5(13), 1762-1768, 2017.
  • Demiryürek, K., Ceyhan, V., Güzel, A., Hazneci, K. Organik Tarıma Geçiş İçin Uygun İlerin Belirlenmesi. Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu Bildiriler Kitabı II. 49-55, Samsun, 2013.
  • Kayalar, A. D.Dünyada ve Türkiye’de Organik Tarım Üretim ve İhracat Üzerine Bir Çalışma. İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. İstanbul, 2004.
  • Özbilge, Z. An Analysis of Organic Agriculture in Turkey: The Current Situation and Basic Constraints. J. of Central European Agr., 8 (2), 213-222, 2007.
  • TÜİK 2017. Organik Bitkisel Üretim. (www.tuik.gov.tr) (Erişim Tarihi: 20.11.2018).
Yıl 2019, Cilt: 2 Sayı: 1, 119 - 123, 01.07.2019

Öz

Kaynakça

  • [1] Anonim, 2012. Bayburt Organik Tarım Raporu. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, http://bayburt.tarim.gov.tr (Erişim Tarihi:20. 08.2017).[2] Anonim, 2016. 2016 Yılı Çalışma Raporu. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü. http://bayburt.tarim.gov.tr (Erişim Tarihi: 22. 08.2017). [3] Anonim, 2017. 2017 Yılı Çalışma Raporu. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü. http://bayburt.tarim.gov.tr (Erişim Tarihi: 20. 11.2017).[4] Bayraktar, B. Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi. Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, 5(13), 1762-1768, 2017.[4] Demiryürek, K., Ceyhan, V., Güzel, A., Hazneci, K. Organik Tarıma Geçiş İçin Uygun İlerin Belirlenmesi. Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu Bildiriler Kitabı II. 49-55, Samsun, 2013.[5] Kayalar, A. D.Dünyada ve Türkiye’de Organik Tarım Üretim ve İhracat Üzerine Bir Çalışma. İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. İstanbul, 2004.[6] Özbilge, Z. An Analysis of Organic Agriculture in Turkey: The Current Situation and Basic Constraints. J. of Central European Agr., 8 (2), 213-222, 2007.[7] TÜİK 2017. Organik Bitkisel Üretim. (www.tuik.gov.tr) (Erişim Tarihi: 20.11.2018).
  • Anonim, 2016. 2016 Yılı Çalışma Raporu. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü. http://bayburt.tarim.gov.tr (Erişim Tarihi: 22. 08.2017).
  • Anonim, 2017. 2017 Yılı Çalışma Raporu. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü. http://bayburt.tarim.gov.tr (Erişim Tarihi: 20. 11.2017).
  • Bayraktar, B. Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi. Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, 5(13), 1762-1768, 2017.
  • Demiryürek, K., Ceyhan, V., Güzel, A., Hazneci, K. Organik Tarıma Geçiş İçin Uygun İlerin Belirlenmesi. Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu Bildiriler Kitabı II. 49-55, Samsun, 2013.
  • Kayalar, A. D.Dünyada ve Türkiye’de Organik Tarım Üretim ve İhracat Üzerine Bir Çalışma. İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. İstanbul, 2004.
  • Özbilge, Z. An Analysis of Organic Agriculture in Turkey: The Current Situation and Basic Constraints. J. of Central European Agr., 8 (2), 213-222, 2007.
  • TÜİK 2017. Organik Bitkisel Üretim. (www.tuik.gov.tr) (Erişim Tarihi: 20.11.2018).
Toplam 8 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği
Bölüm Derleme
Yazarlar

Hakan Kara 0000-0002-3964-1089

Volkan Gül 0000-0003-4899-2822

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2019
Yayımlandığı Sayı Yıl 2019 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kara, H., & Gül, V. (2019). Bayburt’ta Organik Tarımın Geleceği. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2(1), 119-123.
AMA Kara H, Gül V. Bayburt’ta Organik Tarımın Geleceği. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi. Temmuz 2019;2(1):119-123.
Chicago Kara, Hakan, ve Volkan Gül. “Bayburt’ta Organik Tarımın Geleceği”. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 2, sy. 1 (Temmuz 2019): 119-23.
EndNote Kara H, Gül V (01 Temmuz 2019) Bayburt’ta Organik Tarımın Geleceği. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 2 1 119–123.
IEEE H. Kara ve V. Gül, “Bayburt’ta Organik Tarımın Geleceği”, Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, c. 2, sy. 1, ss. 119–123, 2019.
ISNAD Kara, Hakan - Gül, Volkan. “Bayburt’ta Organik Tarımın Geleceği”. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 2/1 (Temmuz 2019), 119-123.
JAMA Kara H, Gül V. Bayburt’ta Organik Tarımın Geleceği. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi. 2019;2:119–123.
MLA Kara, Hakan ve Volkan Gül. “Bayburt’ta Organik Tarımın Geleceği”. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, c. 2, sy. 1, 2019, ss. 119-23.
Vancouver Kara H, Gül V. Bayburt’ta Organik Tarımın Geleceği. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi. 2019;2(1):119-23.

Taranılan Dizinler