Bu çalışmanın amacı obeziteye neden
olan fastfood türü gıdalar üzerine getirilecek % 20 oranında bir verginin, üniversite
öğrencilerinin bu ürünlerin tüketimini nasıl etkileyeceği konusundaki
görüşlerinin belirlenmesidir. Veri toplama aracı olarak derinlemesine görüşme
yöntemi kullanıldığı araştırmada, verilerinin çözümlenmesinde betimsel analiz
tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Kütahya Dumlupınar
Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünde okuyan 19 son
sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırma sonucunda öğrencilerin fastfood
tarzı sağlığa zararlı gıdalar üzerine getirilecek ek bir vergiye olumsuz
baktıkları, bu ürünler üzerine getirilecek %20 oranında bir verginin tüketim tercihlerini
değiştirmeyecekleri ve ancak %40 ve üzeri oranında vergi uygulanması durumunda tüketim tercihlerini değiştirecekleri sonuçlarına
ulaşılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ekonomi |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Kabul Tarihi | 4 Aralık 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Özel Sayı |
İletişim Adresi: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 14030 Gölköy-BOLU
Tel: 0 374 254 10 00 / 14 86 Faks: 0 374 253 45 21 E-posta: iibfdergi@ibu.edu.tr
ISSN (Basılı) : 1306-2174 ISSN (Elektronik) : 1306-3553