Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

SİMİDİMDE SUSAMSIN GASTROMİLLİYETÇİLİK, YUMUŞAK GÜÇ, BELLEK, ANKARA SİMİDİ

Yıl 2023, Cilt: 6 Sayı: 3, 1507 - 1510, 27.12.2023
https://doi.org/10.55666/folklor.1354912

Öz

Emine Çakır’ın kaleme aldığı Simidimde Susamsın Gastromilliyetçilik, Yumuşak Güç, Bellek, Ankara Simidi adlı çalışma folklor disiplini kapsamında yeni bir konuya eğiliyor ve halk için klasik olsa da halk bilimciler için göz ardı edilmiş bir öge olan “simit” ve “simitçilik”i güncel ve popüler bir bakış açısı olan gastromilliyetçilik ile harmanlayıp okuyucuya sunuyor. Grafiker Yayınları tarafından 2023 yılının mart ayında yayınlanan eser, 361 sayfadır. Ön söz ve giriş haricinde üç farklı bölümden oluşan kitap sonuç ve öneriler bölümü ile bitirilmektedir. İçinde pek çok görsele yer verilen kitabın sonunda kaynakça bulunmaktadır.

Kaynakça

  • Çakır, E. (2023). Simidimde Susamsın Gatromilliyetçilik, Yumuşak Güç, Bellek, Ankara Simidi. Ankara: Grafiker Yayınları.
  • Kul, N. (2019). Mutfak, Kimlik, Diplomasi Türkiye’de Gastro Diplomasi. Ankara: Tün Kitap.
Toplam 2 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Türkiye Sahası Türk Halk Bilimi
Bölüm Eser İnceleme
Yazarlar

Çağla Yılmaz 0000-0002-1525-1000

Erken Görünüm Tarihi 25 Aralık 2023
Yayımlanma Tarihi 27 Aralık 2023
Yayımlandığı Sayı Yıl 2023 Cilt: 6 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Yılmaz, Ç. (2023). SİMİDİMDE SUSAMSIN GASTROMİLLİYETÇİLİK, YUMUŞAK GÜÇ, BELLEK, ANKARA SİMİDİ. Folklor Akademi Dergisi, 6(3), 1507-1510. https://doi.org/10.55666/folklor.1354912