Eğitim ve öğretimin temel yapı taşlarından olan öğretmenlerimizin sağlıklı beslenme
tutumlarını ölçmek amacıyla ya yapılan bu çalışma, Ekim, Kasım, Aralık 2020 tarihlerinde
gerçekleştirilmiş olup; çalışmanın evrenini Van ilinde görev yapan farklı branşlardaki öğretmenlerden
rastgele örnekleme ile 515 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırmada, kesitsel yöntem kullanılmıştır.
Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutum Ölçeği Demir, G. T., & Cicioğlu, H. İ. (2019) tarafından
geliştirilmiştir.Alışkanlıklarının değerlendirilmesinde, araştırmacılar tarafından oluşturulan anket
yöntemi kullanılmıştır. Bu yöntemde öğretmenlere ait demografik veriler ve sağlıklı beslenmeye ilişkin
tutumları sorgulanmış, alınan cevaplar, anketteki mevcut şıklara göre çalışmaya katılan öğretmenler
tarafından tanımlandığı şekliyle değerlendirilmiştir. Verilerin kodlanması ve istatistiksel analizleri,
bilgisayarda SPSS 15,0 for windows paket programında yapılmıştır. Verilerin dağılımı Shapiro-Wilk
testi ile incelenmiştir. Mann Whitney U-Testi ve Kruskal-Wallis Testi kullanılmıştır. Bu testler
sonucunda öğretmenlerden alınan sonuçlara göre beslenme tutumlarınn yüksek çıkdığı görülmüştür
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Spor Hekimliği |
Bölüm | Sporda Psiko-Sosyal Alanlar |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 24 Mart 2022 |
Gönderilme Tarihi | 24 Eylül 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 |
ISSN: 2536-5339
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Bu dergi içerisinde yer alan eserler aksi belirtilmedikçe Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.