Bu
çalışmada, Kazova Vasfi Diren Tarım İşletmesi süt sığırcılığı bölümünün üretim
masrafları ve ürün maliyetlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç
doğrultusunda 2016 yılı gerçek üretim şartlarında süt sığırcılığı faaliyetine
ilişkin muhasebe ve işletme kayıtları kullanılmıştır. 2016 yılı verilerine
göre, işletmenin masraf unsurları arasında toplam masrafların %52,09’unu yem
masrafları, %17,17’sini işçilik masrafları, %12,63’ünü amortismanlar, %2,11’ini
ilaç masrafları ve %16,00’sını ise diğer masrafların oluşturduğu tespit
edilmiştir. Gelir kaynaklarının %71,27’lık kısmını süt gelirleri, %7,62’sini
erkek buzağı gelirleri, %16,53’ünü sigorta hasar gelirleri ve %4,58’ini
desteklemelerin oluşturduğu belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Nisan 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 1 |