Üniversite öğrencilerinin büyük bir bölümü
ailelerinden uzakta eğitimlerine devam etmekte bunun sonucunda ise, beslenme,
barınma, okul masrafları, sosyal durum, boş zamanları değerlendirme, sağlık
gibi konularda güçlükler yaşamaktadırlar. Günümüz hareketli zaman koşullarında
birtakım kavramlar ön plana çıkmaktadır. Bu
çalışmada, Almus Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden toplanan veriler
doğrultusunda öğrencilerin gıda tercihleri ve bunları tercih etmelerinde etkili
olan kriterler Analitik Hiyerarşik Süreç (AHS) yöntemi ile belirlenmiştir.
Kriterler kolay hazırlanma, zamandan tasarruf, doyurucu olma, lezzetli olma,
ucuz olma, marka olma, sosyal etkileşim ve yeni tatlar; alternatifler ev dışı
ürünler, uzun ömürlü gıda, ev yapımı yiyecekler, fast food ürünler olarak
belirlenmiştir. Elde
edilen bulgulara göre, öğrencilerin en çok kolay hazırlanmasına (0,197) ikinci
olarak ise zamandan tasarrufa (0,182) önem verdikleri gözlemlenmiştir. Gıda
tercihinde ise, ev dışı ürünler 0,363 değerle ilk sırada, fast food ürünler
(0,311) ise ikinci sırada yer almıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Ekim 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 8 Sayı: 2 |