Bu araştırmada, İstanbul İli Küçükçekmece ilçesinde tüketicilerin ambalajlı ekmek tüketim yapısı ve ambalajlı ekmek tüketimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Veriler, 2018 yılı Kasım-Aralık döneminde 272 tüketiciden anket yoluyla elde edilmiştir. Araştırmada, tüketicilerin %46.31’inin ambalajlı ekmek tükettiği belirlenirken daha hijyenik üretim olması (%72.22) en önemli tercih nedenidir. Ambalajlı ekmek tüketmeme nedenleri ise en yüksek oranlarla alışkanlık olmaması (%48.63) ve ürünün sıcak olmamasıdır (%34.93). Ambalajlı ekmek tüketenlerin %81.75’i en yüksek oranla tam buğday ekmeği tercih ederken ambalajlı ekmek tüketmeyenlerin çoğunlukla normal somun ekmek (%82.88) tükettikleri bulunmuştur. Kişi başına günlük ekmek tüketim miktarı ambalajlı ekmek tüketmeyenlerde daha yüksektir. Tüketicilerin İstanbul’da yaşama süresi, öğrenim durumu, aile geliri, ailenin aylık ekmek harcaması, organik ekmek tüketme durumu ile ambalajlı ekmek tüketim durumunun tüketim miktarına etkisi değişkenlerinin ambalajlı ekmek tüketim tercihini etkilediği belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Kasım 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 9 Sayı: 2 |