In this study, families in the district of Tokat-Turhal situations and preferences, consumption of milk and dairy products were investigated. The data used in the study, 271 consumers were obtained with the June-July 2012 date as a result of the survey. It was determined that the average monthly per capita 3.65 liter packaged milk, 5.76 liter fresh milk, 4.17 kg yogurt, 0.77 kg cheese and 0.57 kg butter were consumed. 84.87% of families surveyed consumed fresh milk, 46.86% packaged milk; the whole cheese and yogurt; 82.29% the butter. According to the Logit model, family's food consumption, occupation, working mothers and mother's education variables affect the consumption of fresh milk
Bu araştırmada, Tokat-Turhal İlçesindeki ailelerin süt ve süt ürünleri tüketim durumları ve tercihleri incelenmiştir. Araştırmada kullanılan veriler 271 tüketici ile Haziran-Temmuz 2012 tarihinde anket sonucu elde edilmiştir. Araştırma sonucuna göre, kişi başına aylık 3.65 lt ambalajlı süt, 5.76 lt açık süt, 4.17 kg yoğurt, 0.77 kg peynir ve 0.57 kg tereyağı tüketildiği tespit edilmiştir. İncelenen ailelerin %84.87’sinin açık süt, %46.86’sı ambalajlı süt, tamamının peynir ve yoğurt, %82.29’unun ise tereyağı tükettiği belirlenmiştir. Logit model sonucuna göre, ailenin gıda harcaması, meslek, annenin çalışması ve annenin eğitimi değişkenlerinin açık süt tüketimini etkilediği belirlenmiştir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2013 Cilt: 8 Sayı: 1 |
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.