In this study important physical, chemical and morphological propertise of The Center of Tokat Fruit Production soils were determined and classified acording to the criteria of the Soil Taxonomy and FAO/UNESCO system. In the study area six soil series was described and mapped on two different physigraphic units. The soils of the research area are classified fluvent and orthent suborder in Entisol order according to Soil Taxonomy (1), and regosol and fluvisol order according to FAO/UNESCO(2).
Bu çalışmada, Tokat Meyvecilik Üretme İstasyonu Müdürlüğüne ait olan topraklar Önemli fiziksel, kimyasal ve morfolojik özellikleri araştırılarak toprak taksonomisi ve FAO/UNESCO sistemine göre sınıflandırılmışlardır. Çalışma alanında 2 farklı fizyoğrafık ünite üzerinde 6 farklı toprak serisi saptanarak tanımlanmıştır. Çalışma alanı topraklan Toprak Taksonomisİne (1) göre Entisol ordosunun Fluvent ve Orthent altordolarma, FAO/UNESCO (2)’a göre de Regosol ve Fluvisol ordolanna girmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1997 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1997 Cilt: 1997 Sayı: 1 |