Deneysel olarak yapılan bu çalışmada tasarımı yapılan, üretilen ve mikro denetleyici ile yönetilen Gıda Kurutma Fırını (GKF) kapak açıklığının en uygun alanı tespit edilmek amacı ile çalımalar yapılmıştır. Dört farklı senaryodaki kapak açık alanı 3mm kalınlığındaki elma 80 °C de kurutularak kurutma süresi ve elektrik enerji sarfiyatı tespit edilmiştir. Elde edilen değerler zaman ve enerji tüketimi karşılaştırması yapılarak, dört farklı senaryo içerisinden en uygun senaryo belirlenmiştir.
Deneysel olarak
yapılan bu çalışmada tasarımı yapılan, üretilen ve mikro denetleyici ile
yönetilen Gıda Kurutma Fırını (GKF) kapak açıklığının en uygun alanı tespit
edilmek amacı ile çalımalar yapılmıştır. Dört farklı senaryodaki kapak açık
alanı 3mm kalınlığındaki elma 80 °C de kurutularak kurutma süresi ve elektrik
enerji sarfiyatı tespit edilmiştir. Elde edilen değerler zaman ve enerji
tüketimi karşılaştırması yapılarak, dört farklı senaryo içerisinden en uygun
senaryo belirlenmiştir.
In this experimental study, in order to determine the most suitable hole of the Food Drying Oven (FDO) door opening, which is designed, produced and managed by microcontroller, studies were performed. In four different scenarios, the hole of the cover was dried at 80 °C and the drying time and electrical energy consumption were determined. The obtained values are compared with time and energy consumption and the most suitable scenario is determined from four different scenarios.In
this experimental study, in order to determine the most suitable hole of the
Food Drying Oven (FDO) door opening, which is designed, produced and managed by
microcontroller, studies were performed. In four different scenarios, the hole
of the cover was dried at 80 °C and the drying time and electrical energy
consumption were determined. The obtained values are compared with time and
energy consumption and the most suitable scenario is determined from four
different scenarios.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Tasarım ve Teknoloji |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 23 Mart 2020 |
Gönderilme Tarihi | 31 Ekim 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 8 Sayı: 1 |