Bu araştırma üniversite öğrencilerinin süt ve süt
ürünleri tüketim alışkanlıklarını ve bu alışkanlıkları etkileyen faktörleri
belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma kesitsel bir araştırmadır.
Araştırmada, veri toplama aracı olarak anket formu kullanılmıştır. Anket
çalışması 120 öğrenciyle yapılmıştır ve her bir öğrenciye 21 soru
yöneltilmiştir. Araştırma sonucu elde edilen veriler paket yazılımı
kullanılarak değerlendirilmiştir.
Ankete katılan öğrencilerin % 41,7’sinin düzenli süt
içme alışkanlığının olduğu ve % 30’unun hiç süt tüketmediği belirlenmiştir. Ankete
katılan öğrencilerin % 59,1’i süt içme alışkanlığını 0-6 yaş döneminde
kazandığını ifade ederken % 44,5’i üniversite hayatının süt ve süt ürünleri
tüketimlerini azalttığını düşünmektedir.
Ankete katılan öğrenciler süt ve ürünleri tüketiminin
teşviki amacıyla yapılan reklam ve propaganda çalışmalarının yetersiz olduğunu
ve tüketimin artmasında da en önemli aracın aile ve aileden gelen alışkanlıklar
olduğunu belirtmişlerdir. Öğrencilerin gelir düzeyi ile süt tüketme sıklıkları
arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki bulunmuştur.
Konular | Sağlık Kurumları Yönetimi |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 6 Sayı: 4 |