BibTex RIS Kaynak Göster

Meyvelerde 1-MCP (1-methlylcyclopropene)’ nin Kullanım Olanakları

Yıl 2014, Cilt: 18 Sayı: 1, 47 - 54, 09.07.2015

Öz

Etilenin meyve olgunlaşmasındaki rolünün bilinmesi, olgunluk sürecinin kontrol edilmesinde, etilen engelleyici maddelerin kullanımını gündeme getirmiştir. Bugün bu amaç için meyvecilik sektörünün geliştiği ülkelerde, bitkilere dışarıdan uygulandığı zaman, etilen sentezini engelleyen bileşikler meyve kalitesini korumak ve geliştirmek amacıyla kullanılmaktadır. Etilen engelleyici olarak bilinen 1-metilsiklopropen (1-MCP) meyve, sebze ve süs bitkilerinde olgunlaşma ve/veya yaşlanmayı etkileyebilmektedir. 1-MCP’nin bulunuşundan bu yana 1-MCP’nin etki mekanizması, uygulanması ve etilenin etkilerinin kısmen veya büyük ölçüde ortadan kalkmasına yönelik çok sayıda çalışma yapılmış ve yapılmaktadır. Bu makalede 1-MCP ile ilgili yapılan çalışmalar derlenmiştir.

Yıl 2014, Cilt: 18 Sayı: 1, 47 - 54, 09.07.2015

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derleme Makaleleri
Yazarlar

Ebru Sakar

Hülya Ünver Bu kişi benim

Akgül Taş Bu kişi benim

Bekir Ak

Yayımlanma Tarihi 9 Temmuz 2015
Gönderilme Tarihi 9 Temmuz 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 18 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sakar, E., Ünver, H., Taş, A., Ak, B. (2015). Meyvelerde 1-MCP (1-methlylcyclopropene)’ nin Kullanım Olanakları. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 18(1), 47-54.

Derginin Tarandığı İndeksler

13435  19617   22065  13436  134401344513449 13439 13464  22066   22069  13466 

10749 Harran Tarım ve Gıda Bilimi Dergisi, Creative Commons Atıf –Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) Lisansı ile lisanslanmıştır.