Bu
araştırma, kepek alternatifi olarak gıda endüstrisi atığı olan (son kullanım
tarihi dolmuş) pudingin yonca silajının fermantasyon kalitesi,
aerobik stabilitesi, in vitro metabolik enerji içerikleri ve
nispi yem değeri üzerine etkilerini belirlemek amacı ile
düzenlenmiştir. Yonca,
plastik torbalarda silolanmıştır. Paketler laboratuvar koşullarında 16±2 °C’de
depolanmışlardır. Silolamadan sonraki 60. günde her bir gruptan 3 paket
açılarak silajlarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır.
Silolama döneminin sonunda açılan silajlara 7 gün süre ile aerobik stabilite
testi uygulanmıştır. Ayrıca, enzimde çözünen organik madde
miktarı, metabolik enerji içerikleri ve nispi yem değeri belirlenmiştir.
Sonuç olarak, kepek ve puding yonca silajlarının fermantasyon
özelliklerini artırmıştır. Ayrıca nispi yem değerini olumlu yönde etkilemiştir.
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 23 Kasım 2017 |
Gönderilme Tarihi | 19 Temmuz 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 58 Sayı: 1 |
Creative Commons License Journal of Animal Production is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.