ÖZ:
Endüstriyel hayvancılığın artmasıyla birlikte hayvansal verim (örneğin, et verimi) en önemli gösterge kabul edilmiştir. Ürün kalitesi ise geri planda kalmıştır. Son yıllarda, bilinçli tüketicilerin artmasıyla et kalitesi gibi, hayvansal ürünlerin kalitesi sorgulanmaya başlanmıştır. Bununla birlikte hayvan beslemeciler hem hayvansal ürün miktarını hem de kalitesini iyileştirmeye yönelik araştırmalara ağırlık vermişlerdir. Hayvansal ürün miktar ve kalitesini iyileştirmek için, kanatlı ve ruminant beslemede yem katkı maddeleri kullanılmaktadır. Günümüzde, probiyotikler, prebiyotikler, organik asitler, vitamin-mineral premiksleri ve uçucu yağlarhayvan beslemede sıklıkla kullanılan yem katkı maddeleridir. Bunların kanatlı ve ruminant etlerinin kalitesini de olumlu yönde etkilediği yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur. Bu derlemede, hayvan beslede kullanılan bazı vitamin, mineral ve uçucu yağların et kalitesi üzerine etkileri üzerinde durulmuştur.
yok
yok
yok
---
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Proje Numarası | yok |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2021 |
Gönderilme Tarihi | 5 Ağustos 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 Cilt: 62 Sayı: 1 |
Creative Commons License Journal of Animal Production is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.