COVID-19, solunum yolu belirtileri (ateş, öksürük, nefes darlığı) ile ortaya çıkan ciddi hastalıklara neden olan ve tüm Dünya’yı benzeri görülmemiş bir tehdit ile karşı karşıya bırakan bir virüstür. Gıda tedarik zincirinde sürekliliğin sağlanabilmesi, gıda güvenliğinin sürdürülebilmesi ve gıdanın bulunabilirliğine dair tüketici güveninin korunması için tüm çalışanların sağlıklı ve güvenli tutulması oldukça önemlidir. Bu nedenle; gıda sektöründe COVID-19’a karşı ön koşul programlarının oluşturulması zorunluluk haline gelmiştir. Bu derlemede, güvenilir gıda üretimi için gıda sektöründe COVID-19’a karşı alınması tavsiye edilen önlemler ele alınmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Gıda Mühendisliği |
Bölüm | Derleme Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Aralık 2020 |
Gönderilme Tarihi | 26 Nisan 2020 |
Kabul Tarihi | 24 Eylül 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 5 Sayı: 3 |