Sporcu beslenmesi,
egzersiz biyokimyası ve fizyolojisi ile desteklenen multidisipliner bir çalışma
alanıdır. Bu alan, sporcunun sağlığını, antrenman programına adapte olmasını,
egzersiz sonrası kuvvetle toparlanmasını ve yarışma performansını optimize etmeye
yönelik beslenme ilkelerinin geliştirilmesini ve yaşama geçirilmesini
içerir. Sporculara uygun diyet, egzersiz kapasitesini ve yarışma boyunca
performansı maksimize etmenin yanı sıra sporcunun antrenmanlardaki fizyolojik
adaptasyonunu sağlar, immün fonksiyonunu ve sağlığını korur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Mayıs 2020 |
Gönderilme Tarihi | 18 Temmuz 2019 |
Kabul Tarihi | 9 Mart 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 3 Sayı: 2 |