Bu çalışma tanımayı amaçladı Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Faklı bölümlerinde Öğrenim Gören Öğrencilerin Spor Yapma durumuna Göre Beslenme Alışkanlıklarının Çalışmanın evrenini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde bulunan öğrenciler oluşturmaktadır. Örnekleme grupları randomize olarak belirlenmiştir. Çalışmaya 167 erkek, 141 kadın olmak üzere toplamda 308 öğrenci katılmıştır çalışmada araştırma modeli olarak tarama modeli benimsenmiştir. Çalışma kapsamında elde edilen veriler SPSS 24.0 paket programına aktarıldıktan eksik bilgi veren katılımcılar çalışmadan çıkarılmış olup verilere Kolmogorov-Smirnov normallik testi uygulanmış olup normallik testleri doğrultusunda parametrik testlerden T-Test ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA) uygulanmış yine gruplar arasında oluşan farkları saptamak için ise Post Hoc testlerinden TUKEY HSD testi uygulanmış ve bulgular anlamlılık değerine göre değerlendirilmiştir, Sonuçlar şu ki cinsiyet değişkenine bağlı olarak sağlıklı beslenmeye ilişkin tutumları incelendiğinde; Kötü beslenme alt boyutu ve toplam puanlar arasından anlamlı bir fark tespit edilirken, Beslenmeye Yönelik Duygu, Beslenme Hakkında Bilgi, Olumlu Beslenme alt boyutlarında anlamlı bir farklılığa rastlanamamıştır , Ve katılımcıların spor yapma durumlarına göre sağlıklı beslenmeye ilişkin tutumları incelendiğinde; Beslenme Hakkında Bilgi, Kötü Beslenme, Olumlu Beslenme alt boyutları ve Toplam puan arasında anlamlı bir ilişki tespit edilirken ,Beslenmeye Yönelik Duygu alt boyutunda istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık bulunamamıştır ,katılımcıların yaş değişkenine göre sağlıklı beslenmeye yönelik tutumları incelendiğinde; Kötü Beslenme alt boyutu ve Toplam puan arasında anlamlı bir farklılık bulunurken , Beslenmeye Yönelik Duygu, Beslenme Hakkında Bilgi ve Olumlu Beslenme alt boyutlarında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmamıştır , katılımcıların öğrenim gördüğü fakülte değişkenine bağlı olarak sağlıklı beslenmeye yönelik tutumları incelendiğinde; Beslenme Hakkında Bilgi, Kötü Beslenme ve Toplam puanlar arasında anlamlı bir fark bulunurken , Beslenmeye Yönelik Duygu ve Olumlu Beslenme alt boyutları arasında anlamlı bir fark bulunmamıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Alan Eğitimleri |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 29 Haziran 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 Cilt: 4 Sayı: 1 |
International Sport Science Student Studies © 2019 is licensed under Creative Commons Attribution 4.0 International