Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Attitudes of Employees in the Food Industry Organization in Libya toward Obstacles Application of Quality Management Systems

Yıl 2016, Cilt: 13 Sayı: 3, 182 - 191, 15.07.2016

Öz

Bu çalışmanın amacı, gıda sekt.ründe kalite yönetim sistemleri uygulanmalarını engelleyen teknolojik, teknik, yönetsel ve bireysel engelleri araştırmaktır. Araştırmanın evrenini Libya Bingazi bölgesindeki gıda sektöründeki fabrikalarda çalışanlar oluşturmaktadır. Çalışmanın amacı doğrultusunda, kalite yönetim sistemleri uygulanmaları için güçlük oluşturan teknolojik, teknik, yönetsel ve bireysel engellere ilişkin çalışanların görüşlerine başvurulmuştur. Araştırma için gerekli veriler anket yöntemi ile elde edilmiştir. Araştırma sorularını yanıtlamak ve araştırma amaçlarına ulaşmak için gerekli veriyi toplamak üzere, farklı fabrikalarda çalışan ve kalite yönetimi sistemleri konusunda bilgisi ve deneyimi olan seksen kişiden anket ile veri toplanmıştır. Araştırma verilerinin analizi için tanımlayıcı istatistikler kullanılmıştır. Araştırma sonuçları, Libya'da gıda endüstrisinde kalite yönetim sisteminin uygulamalarını engelleyen teknolojik, teknik, yönetsel ve bireysel engelleri hakkında bilgi sunmaktadır.

Kaynakça

  • Aole, Rajan and Gorantiwar, Vinod (2013), “Quality Gurus: Philosophy and Teachings”, International Journal of Research in Aeronautical and Mechanical Engineering, 1(8):49
  • Al-Najjar, Sabah and Jawad, Maha (2011), “ISO 9001 “Implementation Barriers and Misconceptions: An Empirical Study" International Journal of Business Administration, 2(3), 118–131.
  • Baş, Murat; Yüksel, Mariye and Çavuşoğlu, Tuğba, (2007), “Difficulties and barriers for the implementing of HACCP and food safety systems in food businesses in Turkey”, Food Control, 18(2), 124–130.
  • Crosby, Philip (1996), Quality is Still Free: Making Quality Certain in Uncertain Times, McGraw-Hill, New York, USA, 41
  • Deming, Edward (1986), Out of the Crises, Cambridge University Pres, 38-46.
Toplam 5 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Sayı
Yazarlar

Farag, A.f. Buhliga Bu kişi benim

Muhsin Halis

Yayımlanma Tarihi 15 Temmuz 2016
Gönderilme Tarihi 2 Haziran 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 13 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Buhliga, F. A., & Halis, M. (2016). Attitudes of Employees in the Food Industry Organization in Libya toward Obstacles Application of Quality Management Systems. Kastamonu Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 13(3), 182-191.