Bu çalışmanın amacı, gıda sekt.ründe kalite yönetim sistemleri uygulanmalarını engelleyen teknolojik, teknik, yönetsel ve bireysel engelleri araştırmaktır. Araştırmanın evrenini Libya Bingazi bölgesindeki gıda sektöründeki fabrikalarda çalışanlar oluşturmaktadır. Çalışmanın amacı doğrultusunda, kalite yönetim sistemleri uygulanmaları için güçlük oluşturan teknolojik, teknik, yönetsel ve bireysel engellere ilişkin çalışanların görüşlerine başvurulmuştur. Araştırma için gerekli veriler anket yöntemi ile elde edilmiştir. Araştırma sorularını yanıtlamak ve araştırma amaçlarına ulaşmak için gerekli veriyi toplamak üzere, farklı fabrikalarda çalışan ve kalite yönetimi sistemleri konusunda bilgisi ve deneyimi olan seksen kişiden anket ile veri toplanmıştır. Araştırma verilerinin analizi için tanımlayıcı istatistikler kullanılmıştır. Araştırma sonuçları, Libya'da gıda endüstrisinde kalite yönetim sisteminin uygulamalarını engelleyen teknolojik, teknik, yönetsel ve bireysel engelleri hakkında bilgi sunmaktadır.
Bölüm | Sayı |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Temmuz 2016 |
Gönderilme Tarihi | 2 Haziran 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 13 Sayı: 3 |