This study presents a study on the expectations of businesses on interns. Businesses take many criteria into consideration when choosing a trainee. These criteria are very important. Job opportunities for students are usually offered at the end of the internship. Interns who want to take advantage of this opportunity must comply with the criteria of their workplaces. As a result of this study, it is seen that businesses accept trainees with technical and professional knowledge suitable for team work. In addition, the issue of pay has been shown as an insignificant criterion. It is observed that the level of satisfaction of the enterprises trainees after the internship is low. It was emphasized that the lack of teamwork. Businesses emphasized that the level of vocational education and professional ethics is important when choosing a trainee. As a result, it is seen that while businesses accept trainees, they prefer individuals who will adapt to teamwork and have a professional and ethical responsibility.
Bu makale işletmelerin stajyerler üzerindeki beklentileri üzerine bir çalışma sunmaktadır. İşletmeler, stajyer seçerken birçok kriteri dikkate alırlar. Bu kriterler oldukça önemlidir. Öğrenciler için iş fırsatları genellikle staj sonunda sunulmaktadır. Bu fırsattan yararlanmak isteyen stajyerler iş yerlerinin kriterlerine uymak zorundadır. Bu çalışma sonucunda işletmeler, ekip çalışmasına uygun teknik ve mesleki bilgiye sahip stajyerleri kabul ettikleri görülmektedir. Ek olarak, ücret konusu önemsiz bir kriter olarak gösterilmiştir. İşletmeler stajyerlerin staj sonrası memnuniyet düzeyinin düşük olduğu gözlenmektedir. Takım çalışmasında eksikliklerin olduğu vurgulanmıştır. İşletmeler, bir stajyer seçerken mesleki eğitim ve mesleki etik düzeyinin önemli olduğunu vurgulamıştır. Sonuç olarak, işletmeler stajyerleri kabul ederken, ekip çalışmasına uyum sağlayacak, mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olan kişileri stajyer olarak tercih ettikleri görülmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | İşletme |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Eylül 2020 |
Gönderilme Tarihi | 12 Mayıs 2020 |
Kabul Tarihi | 30 Ağustos 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 |