Çalışma, üniversite öğrencilerinin süt ürünleri tüketim durumlarını belirlemek amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri üzerinde yürütülmüştür. Sonuç olarak, en çok tercih edilen peynir çeşidinin beyaz peynir, yoğurt çeşidinin ise homojenize (kaymaksız) yoğurt olduğu belirlenmiştir. Ankete katılanların büyük çoğunluğu dondurmayı da (%95.7), ayranı da (%93.3) sevdiklerini bildirmişlerdir. Tereyağı tüketenlerin çoğunluğu (%53.1) kahvaltılık pastörize tereyağını 100g/ay’dan az tüketirken, kaymak tüketimi erkek ve kız öğrencilerde eşit düzeyde görülmüştür. Süt ürünleri tüketmenin kolesterolü olumsuz etkilediğini düşünenlerin oranı %18.1 olarak belirlenmiştir
This study was carried out to determine dairy product consumption of a group studying at Suleyman
Demirel University. According to the results, the most preferred cheese was Beyaz (white) cheese and the most
popular yoghurt (not creamy) yoghurt according to the respondents. The majority of survey respondents reported that
they loved both ice cream (95.7%) and ayran (% 93.3). Most of the respondents (53.1%) that include butter in their
shopping lists stated that they preferred pasteurized breakfast butter less than 100g/month. Cream consumption was
determined as equal among male and female respondents. Percentage of respondents having ideas about negative
effects of dairy products on cholesterol was 18.1%.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Gıda Mühendisliği / Food Engineering |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Eylül 2011 |
Gönderilme Tarihi | 22 Mart 2011 |
Kabul Tarihi | 13 Temmuz 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 3 |