In this study, it is aimed to find out, job satisfaction levels of employees and the effects of demographic characteristics on job satisfaction of employees. As research method, at first, a literature review made by researchers. After literature review a questionnaire applied on employees and the collected datas analysed by SPSS. The population of this reseach is consist of employees of three different fisheries and aquaculture enterprises that are carry on the activities on Mediterannean Region of Turkey. In this research, to collect datas, Minnesota’s job satisfaction scale and a demographic form were used. To find out the effects of demographic characteristics on job satisfaction t tests and Anova analyses were used. As the result of this research, it is found out that, employees have a high level job satisfaction and the job satisfaction level is changes by professional time, by department and by position
Bu araştırmada su ürünleri işletmelerinde çalışanların iş tatmin düzeylerinin tespit edilmesi ve çalışanların demografik değişkenlerinin iş tatmini üzerinde etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmada, öncelikle, konu ile ilgili literatür taraması yapılmış, elde edilen kuramsal bilgilerin ışığında alan araştırması kapsamında anket yöntemi kullanılmış ve verilerin analizi SPSS paket programı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evrenini Akdeniz bölgesinde faaliyette bulunan üç ayrı su ürünleri işletmesindeki çalışanlar oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak “Minnesota İş Tatmini Ölçeği” ve demografik bilgilerin yer aldığı anket formu uygulanmıştır. Çalışanların demografik değişkenlerinin iş tatmini üzerindeki etkisini belirlemek için t testi ve varyans analizi uygulanmıştır. Araştırma sonucunda çalışanların iş tatmin düzeylerinin yüksek olduğu ve iş tatmin düzeylerinin çalışma süresine, çalışılan bölüme ve çalışma pozisyonuna göre farklılaştığı saptanmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 16 Ocak 2015 |
Gönderilme Tarihi | 15 Mayıs 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 11 |