Dünya nüfusunun artmasıyla birlikte insanların besin kaynaklarının yetersiz kalması son yıllarda büyük bir sorun haline gelmiştir. Bu nedenle insanlar hızlı, çabuk ve kolay gıda üretme yolları aramaktadırlar. Bu anlamda son yıllarda, yetiştiriciliği yapılan çeşit sayısı ve yetiştirme kolaylığından ötürü mantar yetiştiriciliği önem kazanmaktadır. Bunun yanı sıra mantarlar üzerine yapılan sistematik ve fizyolojik çalışmalar farklı mantar türlerinin de üretimine destek sağlayacaktır.2006-2009 yılları arasında yapılan arazi çalışmalarında, Denizli İli'nin Kefe Yaylası ve çevresinden toplanan mantar örnekleri arazide resimleri çekildikten sonra uygun şekilde laboratuvara getirilmiştir. Teşhisleri yapıldıktan sonra fungaryum materyali haline getirilmiştir.Çalışma sonucunda, Ascomycota ve Basidiomycota bölümlerine ait dört takım ve 15 familya içinde yer alan 51 taksonun yenilebilir nitelikte olduğu belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | MİKOLOJİ |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Ekim 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2013 Cilt: 4 Sayı: 2 |
Uluslararası Hakemli Dergi
Dergimiz, herhangi bir başvuru veya yayımlama ücreti almamaktadır
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.