BibTex RIS Kaynak Göster

FOOD BANKING SYSTEM: THE PRACTICE IN TURKEY AND A CROSS-COUNTRY COMPARISON OF ITS TAX ADVANTAGES

Yıl 2015, Cilt: 11 Sayı: 44, 1 - 16, 30.09.2015
https://doi.org/10.14783/od.v11i44.5000080001

Öz

Abstract

Food banking is a donation system that delivers food, cloth, fuel and other goods to the needy free of charge. This system is practiced and encouraged in many countries. Economic, cultural, political and administrative traits of these countries result in differences in food banking practices. This study explains how the food banking system operates in the United States which is considered to be a pioneer in this field, while also analyzing the experience in Turkey which dates back only ten years. The paper aims at emphasizing the importance of gaining familiarity with food banking for business entities, examining the tax advantages offered by this system on a comparative basis, and revealing the achievements as well as the flaws of the Turkish practice. 

TÜRKİYE’DE UYGULANAN GIDA BANKACILIĞI SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ VE VERGİSEL AVANTAJLARININ DİĞER ÜLKELERLE KARŞILAŞTIRILMASI

Yıl 2015, Cilt: 11 Sayı: 44, 1 - 16, 30.09.2015
https://doi.org/10.14783/od.v11i44.5000080001

Öz

Özet

Gıda bankacılığı, işletmelerce son kullanma tarihine yaklaşş, ihtiyaç ve üretim fazlası olan gıda

maddeleri, giysi ve yakacak gibi ürünleri bedelsiz olarak ihtiyacı olan kişilere ulaştıran bir bağış sistemidir.

Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan ve özendirilen bir sistemdir. Fakat ülkelerin ekonomik, kültürel,

siyasi ve devlet yapıları sistemde bazı farklılıklara neden olmaktadır. Bu çalışmada gıda bankacılığı sisteminin

.ncüsü olan ABD ile on yıllık bir gıda bankacılığı geçmişine sahip olan Türkiye’de gıda bankacılığı

sisteminin işleyişi ele alınmıştır. Bu çalışmanın amacı, gıda bankacılığı sisteminin işletmelerce bilinmesinin

önemini vurgulamak ve çeşitli ülkelerde işletmeler için önemli vergisel avantajları bulunan gıda

bankacılığı sistemini karşılaştırmalı olarak incelemek, Türkiye uygulamasının eksik ve iyi olan yanlarını

ortaya koymaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale Başvuru
Yazarlar

Ayça Akarçay Öğüz

Çağatay Akarçay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Eylül 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 11 Sayı: 44

Kaynak Göster

APA Akarçay Öğüz, A., & Akarçay, Ç. (2015). TÜRKİYE’DE UYGULANAN GIDA BANKACILIĞI SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ VE VERGİSEL AVANTAJLARININ DİĞER ÜLKELERLE KARŞILAŞTIRILMASI. Öneri Dergisi, 11(44), 1-16. https://doi.org/10.14783/od.v11i44.5000080001

15795

Bu web sitesi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Öneri Dergisi

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Göztepe Kampüsü Enstitüler Binası Kat:5 34722  Kadıköy/İstanbul

e-ISSN: 2147-5377